Divadlo Na zábradlí se vrací na starou scénu a během sezony nabídne tři premiéry

ČTK ČTK
27. 8. 2017 22:13
Po prázdninách čeká pražské Divadlo Na zábradlí změny. V říjnu skončí největší rekonstrukce v dějinách této scény a herci se vrátí do přestavěných prostor na Anenském náměstí. V sezoně, kterou ještě soubor zahájí v náhradním sále v Divadle Komedie, se v repertoáru objeví tři nové tituly.
Macbeth - Too Much Blood, jedno z posledních představení Divadla Na zábradlí
Macbeth - Too Much Blood, jedno z posledních představení Divadla Na zábradlí | Foto: Divadlo Na zábradlí

Jedna z nejoblíbenějších pražských divadelních scén, Divadlo Na zábradlí, plánuje po prázdninách tři nová představení.

Režii prvního titulu jménem Dánská občanská válka 2018 - 2024 budou mít na starost čerství absolventi DAMU Adam Svozil a Kristýna Kosová. "Ztvární románovou vizi budoucnosti, ve které se už nebude umírat a psi povedou s lidmi filozofické hovory," říká tisková mluvčí souboru Alexandra Poláková. 

Scénář na motivy sci-fi románu předního představitele současné dánské literatury Kaspara C. Nielsena kombinuje úvahy o společensko-politických tendencích s fantaskními historkami tragikomického charakteru. Premiéra bude v polovině prosince. 

Hrát se bude Plechový bubínek i Mýcení

Kmenový režisér Jan Mikulášek pak v březnu 2018 převede na scénu jeden z klíčových románů Thomase Bernharda Mýcení. Volba tvorby tohoto rakouského skandálního dramatika je pro Divadlo Na zábradlí spjatá s tradicí.

"Do dějin naší scény se totiž zapsaly scénické adaptace textů tohoto autora v režii Juraje Nvoty, Jana Antonína Pitínského či Jiřího Pokorného," vysvětlila Poláková. 

Jan Mikulášek uvede i červnovou adaptaci Plechového bubínku Güntera Grasse. Příběh Oskara Matzeratha, který se natolik bránil účasti ve světě dospělých, že odmítl vyrůst, je zároveň i strhujícím portrétem Evropy 20. století.

 

Právě se děje

Další zprávy