Bio Oko v Praze čeká příští rok rekonstrukce, bude první od roku 2007

ČTK ČTK
25. 9. 2024 16:15
Bio Oko v Praze čeká příští rok rekonstrukce, bude první od roku 2007

Na jaře 2025 začnou opravy sálu, předsálí, promítací kabiny i toalet v pražském Bio Oko. Trvat by měly zhruba půl roku, v této době bude kino zavřené a fungovat má pouze kavárna. Cílem je prostor modernizovat a umocnit jeho typickou atmosféru. "Renovované, ale stále to staré dobré Bio Oko bude opožděným dárkem k letošním 140. narozeninám Prahy 7," uvedl Jan Čižinský, starosta této městské části z hnutí Praha sobě.

Funkcionalistická budova s biografem od architektů Josefa Šolce a Jaroslava Stockar-Bernkopfa pochází z roku 1940. Autory chystané opravy jsou architekti z ARW pb, s. r. o.

Plánované úpravy jednosálového kina s balkonem podle radnice zachovají genia loci. Kino získá pohodlné sedačky, kvalitní ozvučení, akustické prvky, scénické osvětlení či nové projekční plátno a oponu. Radnice dá upravit osvětlení předsálí, osadit bezbariérovou plošinu a renovovat dolní foyer i toalety. Poslední oprava se uskutečnila v roce 2007, radnici stála asi 6,5 milionu korun.

Sál Oka je umístěn v podzemí bloku funkcionalistických bytových domů a čítá téměř 400 míst. Parter biografu je od září 2009 vybaven různými typy sedaček. Autorem jejich kompozice je designér Maxim Velčovský.

 

Právě se děje

Další zprávy