Koncert v hororově-divadelním stylu. Do Česka se vrátí Alice Cooper

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 10. 2023 14:36
Kromě hudby ho proslavily líčení a hororová show. Americký rocker Alice Cooper vystoupí příští rok 17. června v pardubické Enteria areně. Do Česka se vrátí po necelém roce. Letos se představil brněnským divákům jako člen kapely Hollywood Vampires s hercem Johnnym Deppem.
Zpěvák Alice Cooper.
Zpěvák Alice Cooper. | Foto: Jenny Risher

Lístky půjde od pátku sehnat v sítích Ticketmaster a Ticketportal. "Vstupenky na vystoupení autora hitů jako School's Out nebo Poison budou stát od 1390 korun," upřesňuje Ondřej Pojzl z agentury Live Nation, která koncert pořádá.

Pětasedmdesátiletý rodák z Detroitu, někdejší automobilové montovny USA, svým hororově-divadelním stylem zvaným shock rock ovlivnil mnoho umělců. Jeho image se snažili přiblížit Kiss či Marilyn Manson.

Zpěvák Alice Cooper s hroznýšem královským v roce 1972.
Zpěvák Alice Cooper s hroznýšem královským v roce 1972. | Foto: PA Images / Profimedia.cz

Proslul začátkem 70. let minulého století jako Vincent Furnier, zpěvák a hráč na foukací harmoniku v rockové skupině Alice Cooper. Její jméno roku 1975 převzal coby ženský pseudonym a zahájil sólovou dráhu. Dosud vydal přes dvě desítky alb, naposledy letos v srpnu nahrávku Road.

Fanoušky bavila i šokovala jeho image s černými stíny pod očima nebo krví kolem úst. Cooperovy koncerty už pátou dekádu představují směsici hororu, kabaretu a heavy metalu, tvrdí pořadatelé. Autora hitů I'm Eighteen nebo Hey Stoopid, který už před lety vstoupil do Rokenrolové síně slávy, dobře zná i české publikum. Poprvé se naživo představil roku 1997 v pražské Tesla Areně, později hrál v Ostravě, Brně nebo Plzni, kde před devíti lety navštívil zoo a pokřtil mládě vzácného nosorožce indického Marušku.

Vedle Alice Coopera agentura Live Nation do konce roku přivítá 28. října rapera 50 Centa, 7. prosince kapelu The Prodigy nebo 16. prosince zpěváka Bryana Adamse.

Příští rok koncerty v metropoli chystají Depeche Mode, Judas Priest, Rod Stewart, Jason Derulo, kanadští Mother Mother nebo Dave Matthews Band, jenž zahraje 16. dubna v pražském O2 universu. Nejnověji pořadatelé oznámili koncert vycházejících finských hvězd žánru nu-metal Blind Channel. Ti se představí 17. dubna v MeetFactory.

Video: Alice Cooper zpívá Poison

Poison z roku 1989 je s 280 miliony zhlédnutími jen na YouTube jedním z největších hitů Alice Coopera. | Video: Epic Records
 

Právě se děje

Další zprávy