Restaurace, kterou v Praze ještě nikdo neviděl. Interiér si kuchaři dodělávali sami

Restaurace, kterou v Praze ještě nikdo neviděl. Interiér si kuchaři dodělávali sami
Interiér odpovídá gastronomii, v které Návrat vyniká. Dlouhodobě se specializuje na chutě z jihovýchodního cípu Asie, jako jsou Indonésie, Thajsko nebo Vietnam.
Lampy se stínidly ve tvaru koše hází svůj stín na stěny v jemné lososové barvě.
V Pru58 budou kuchaři připravovat polední menu, které je dnes součástí nabídky Café Buddha. Večeře budou zcela nové a do jisté míry i udržitelnější. "Chtěli bychom vařit z lokálních a sezonních surovin, protože to, co dělá jídlo kvalitní, jsou čerstvé základy. Dovoz potravin je obecně velmi nejistý a kvůli omezení pohybu i dopravy nejenže stoupla cena až o 70 procent, ale je horší i jejich kvalita," říká majitel.
Asijské chutě s "francouzským šmrncem" chce Návrat kombinovat s tuzemskou zeleninou: "Nebudeme zbytečně nakupovat pak choi, zelená a žlutá manga. Nechceme je nahradit, ale víme, že podobné jídlo se dá udělat z lokálních ingrediencí. Například namísto papáji můžete použít fermentovanou kedlubnu."
Foto: Magdaléna Medková
Magdaléna Medková Magdaléna Medková
Aktualizováno 24. 1. 2021 11:53
V tichosti, ale s velkým úsilím budoval tým okolo šéfkuchaře Štěpána Návrata novou restauraci v pražských Holešovicích. Majitel podniků Café Buddha a Benjamin o takovém prostoru snil dva roky. Když ho měl však otevřít, začala druhá vlna pandemie, a tak místo v Tusarově ulici ještě nikdo neviděl. Pru58 se zaměří na asijskou kuchyni, vařit ale bude udržitelně, z lokálních a sezonních surovin.

Pokoronavirová gastronomie bude podle Návrata kvalitnější, a to z několika důvodů. "Myslím si, že to trh svým způsobem pročistí. Bude menší počet podniků, a tím pádem budeme moct zákazníky naučit pokoře a větší organizovanosti. Vedle stravování budou podniky poskytovat i další služby, jako jsou kurzy vaření, tematické akce a tak podobně."

 

Právě se děje

Další zprávy