Emma Thompson musela plakat dvanáctkrát. Láska nebeská se po 20 letech vrátila do kin

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
Aktualizováno 15. 12. 2023 6:29
Existují dva druhy lidí. Ti první si na Vánoce pouští snímky Život je krásný z roku 1946, Tři oříšky pro Popelku nebo Sám doma, ti druzí preferují spíše akční tituly, jako jsou Smrtonosná past nebo Santa je úchyl. K první skupině před 20 lety přibyla netradiční romantická komedie Láska nebeská režiséra Richarda Curtise, která se tento čtvrtek vrátila do českých kin. Jak se stala součástí kánonu?
Karen v podání Emmy Thompson si uvědomí, že je jí manžel nevěrný. Scéna z Lásky nebeské.
Karen v podání Emmy Thompson si uvědomí, že je jí manžel nevěrný. Scéna z Lásky nebeské. Foto: Profimedia.cz | Video: Universal Pictures

Musela plakat dvanáctkrát

Nejspíš nejdojemnější chvilka Lásky nebeské přichází, když si Karen v podání Emmy Thompson uvědomí, že jí byl manžel nevěrný. Sedí doma v ložnici, poslouchá skladbu Both Sides Now od písničkářky Joni Mitchell a vzlyká.

"Rozhodli jsme se to natočit podobně jako Mike Newell ve filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb," vzpomínal Richard Curtis na komediální klasiku z roku 1994, k níž napsal scénář. "Prostě jsme to nechali. Emma dvanáctkrát vešla do místnosti a začala natahovat. Byl to jedinečný moment," dodal. Jinou scénu už herečka toho dne nemusela absolvovat.

 

Právě se děje

Další zprávy