"Kde je ten prďola, co tady čepuje to pivo?" Připomeňte si Korunu a bufety za socíku

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
10. 10. 2023 6:00
Bufety, kde si lidé mohli dát na stojáka párek s hořčicí a zapít to půllitrem piva, byly základním pilířem socialistického stravování. Neméně oblíbené byly před revolucí také mléčné bary, ve kterých člověk zase mohl posnídat sladký loupák s kakaem. Dnes už jsou ale kdysi tak populární jídelny k vidění nanejvýš v televizních seriálech. Zavzpomínejte si, jak za totality vypadalo rychlé občerstvení.
Foto: ČTK

"Chodci na pražském Staroměstském náměstí měli ve středu 20. února poprvé příležitost nakoupit občerstvení z nové pojízdné restaurační prodejny. Kolektiv státního obchodu ji vytvořil ve spolupráci s družstvem Inklemo přizpůsobením autobusu Škoda 706 RO. Zahradní stolky a rozebíratelné zábradlí vytvoří kolem prodejny kdekoliv příjemné prostředí k občerstvení," psalo se v roce 1957 v dobovém tisku.

 

Právě se děje

Další zprávy