Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Ttongsul - korejský lék s dětskými výkaly

Ttongsul je tradiční korejský lék s devítiprocentním obsahem alkoholu. Výkaly dítěte ve věku od čtyř do sedmi let se smíchají s vodou a následně se tři až čtyři dny uchovávají v chladu, než fermentují. Poté se tekutina scedí přes síto a přidá se vařená rýže s droždím. Nakonec se směs nechá další nejméně týden kvasit, a sice v hliněném hrnci přikrytém dekou, aby se udržela v teplotě mezi 30 a 37 stupni Celsia. Korejci pomocí Ttongsulu léčí bolest, zlomené kosti, pohmožděniny, záněty, a dokonce i epilepsii.

 

Právě se děje

Další zprávy