reklama

mléčné výrobky

Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit

Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit

Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.

Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky

Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si 15 fotografií
Aromatický sýr má v domovském městě Poštulkových dlouhou tradici. V Lošticích na Olomoucku se nachází syrečková továrna a tvarůžky tu mají i vlastní muzeum. Rodina ale chtěla místní gastroturistiku dále rozšířit. "Napadlo nás oživit tradiční české cukrářské recepty na kremrole, věnečky nebo větrníky a spojit je se sýrem typickým pro náš region," říká Blanka.
Zákazníci netradiční cukrárny mohou ochutnat například trubičku plněnou tvarůžkovou pěnou nebo loštický šáteček, ve kterém najdou navíc ještě výraznější pěnu s medvědím česnekem. Kuličky připomínající raffaello jsou zase namísto kokosu obalené ve strouhaných tvarůžcích a uvnitř odvážlivce překvapí křen.

Ital v Nuslích vyrábí mozzarellu z českého mléka. Říkali, že jsem se zbláznil, tvrdí

Ital v Nuslích vyrábí mozzarellu z českého mléka. Říkali, že jsem se zbláznil, tvrdí
Prohlédnout si 22 fotografií
Na rozhraní ulic Bělehradská a Otakarova v pražských Nuslích si pozorní kolemjdoucí mohou všimnout obchůdku s italskými potravinami, za jehož prosklenou výlohou se v dopoledních hodinách vyrábí domácí mozzarella.
Michele se sýrařství věnuje přes třicet let, se svým řemeslem začínal jako teenager. Stejně jako zakladatel Mozzarellartu Marco pochází z města Bari v Apulii, kde má mozzarella dlouhou tradici.
Nebojte se mléka, radí vědci. Zjistili, že snižuje riziko srdečních chorob

Nebojte se mléka, radí vědci. Zjistili, že snižuje riziko srdečních chorob

Rostlinné náhražky mléčných výrobků se stávají čím dal větším hitem. Podle nového výzkumu ale konzumace mléka snižuje riziko infarktů a mrtvic.
Bez pesticidů a hormonů. Vědci vyvíjejí umělé mléko

Bez pesticidů a hormonů. Vědci vyvíjejí umělé mléko

Po prvním uměle vytvořeném hamburgeru chtějí bioinženýři z kalifornského Silicon Valley vyrobit v laboratořích také mléko.
Za potraviny nikdo neručí. Jak rozeznat špatné jídlo

Za potraviny nikdo neručí. Jak rozeznat špatné jídlo

Podle čeho se řídit při výběru potravin, když na stát není příliš spolehnutí
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  AV služby a přístupnost  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.