Gastro trendy 2025: lokální suroviny, umělá inteligence a méně masa

Šárka Nádeníčková
19. 2. 2025 14:45
Jestli nějaká oblast umí skvěle reagovat na změny ve společnosti, pak je to rozhodně gastronomie. Jaké trendy budou definovat rok 2025? A proč na nich bude mít velký podíl generace Z?

Gastronomie letos slibuje řadu inovací a přístupů, které přinesou nové kulinářské zážitky. České i světové kuchyni bude udávat tón umělá inteligence i nové suroviny.

Knedlíčky

Foto: Shutterstock

Dim sum nebo wonton knedlíčky v gastronomii nepředstavují žádnou novinku. Přesto se tento rok dostanou tyto tradiční čínské pochoutky na vyšší úroveň a stanou se trendy pokrmem. Objeví se jejich nové varianty a nečekané kombinace.

 

Buďte první, kdo diskutuje.

Právě se děje

Další zprávy