Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř slaví 50 let na scéně. Čekají je dva koncerty v plné O2 areně

hrz
Aktualizováno 24. 10. 2017 17:51
Autorská dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř oslaví 28. října v O2 areně 50 let na scéně. Lístky na vystoupení v 17 hodin, během kterého zazní letité hity jako Dělání nebo Když se zamiluje kůň, jsou už vyprodané, pořadatelé proto přidali ještě jedno vystoupení od 13 hodin. Netradiční podobu dodá rodinné akci takzvaná "Svěrákova louka určená pro malé, leč smělé držitele vstupenek s dětskou slevou do 140 cm". Louka bude umístěna na ploše arény před pódiem a poslouží dětem jako prostor pro tancování.
Přípravy na velký dvojkoncert v O2 sréně.
Přípravy na velký dvojkoncert v O2 sréně. | Foto: Bestsport

O představení Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Trvalky v sobotu 28. října v 17 hodin v pražské O2 areně byl tak velký zájem, že organizátoři přidali ještě jedno od 13 hodin. Na obě představení zbývají podle stránek Ticketportal poslední desítky lístků. Celkově by tak show mohlo vidět až 14 tisíc diváků.

"S písněmi je to jako s rostlinami. Když naši fanoušci rozhodli, že některé z nich budou trvalky, chceme jim to oplatit a uspořádat pro ně velký koncert, kde ty písně zazní. Sejdou se zde rodiče, které je ještě znají, a jejich děti, které je už znají," řekl Zdeněk Svěrák. 

"Odolné kořínky zapustily a ozdobou záhonu se staly takové trvalky jako Dělání, Když se zamiluje kůň nebo třeba Barbora píše z tábora. Je jich na třicet," dodal Jaroslav Uhlíř. 

Koncert bude průřezem půlstoleté éry společného skládání písniček. Ty publikum již několika generací zná nejen z letitého televizního pořadu Hodina zpěvu, ale také z mnoha celovečerních filmů - Ať žijí duchové, Tři veteráni, Princové jsou na draka, Lotrando a Zubejda nebo Tři bratři.

Textaři Svěrákovi a skladateli Uhlířovi se podařilo mezi děti "propašovat" desítky hitů, některé už zcela zlidověly. V rozhovoru pro DVTV prozradili Emmě Smetaně svoje know-how: písničky nepíšou tak, aby se zalíbily dětem, nýbrž aby se líbily jim samotným.

Pořadem budou provázet herci Bára Poláková a Pavel Liška. Netradiční podobu dodá rodinnému představení také takzvaná "Svěrákova louka určená pro malé, leč smělé držitele vstupenek s dětskou slevou do 140 cm". Louka bude umístěna na ploše arény před pódiem a poslouží dětem jako prostor pro tancování.

"Očekáváme netradiční atmosféru, protože vystoupení bude interaktivní, a to nejen společným zpěvem. V aréně se rovněž budou promítat obrázky zaslané dětmi," říká mluvčí pořádající společnosti Bestsport Radek Stavěl.

Video: Rozhovor Emmy Smetany se Zdeňkem Svěrákem a Jaroslavem Uhlířem nejen o představení Trvalky

Byl jsem proti, ale Jarda je hitmaker, zaslouží si nějaké vyvrcholení, říká Zdeněk Svěrák o koncertu k 50 letům spolupráce s Jaroslavem Uhlířem. | Video: Emma Smetana
 

Právě se děje

Další zprávy