Foto: Death metal i tvůrci postapokalyptického světa. Začal festival Brutal Assault

Na festivalu nechybějí členové skupiny Convoy.pa, která vytváří postapokalyptický svět.
Koncertem americké deathmetalové kapely Skeletal Remains tuto středu začal 27. ročník festivalu extrémní muziky Brutal Assault. Koná se opět v barokní pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku.
Akce potrvá do sobotní noci, pořadatelé očekávají okolo 18 tisíc návštěvníků. Na snímku je fanynka skupiny Hatebreed z USA, jedněch ze středečních účinkujících.
Více než 150 umělců vystoupí na pěti pódiích. Přes 80 procent jich přijíždí ze zahraničí včetně Austrálie, Velké Británie nebo Andorry. "Snažíme se rozšiřovat žánrovou rozmanitost, takže kromě tradičně 'tvrdých' žánrů si budou moci návštěvníci zajít například na experimentální stage," zmiňuje mluvčí festivalu Tereza Koudelová.
K největším hvězdám letošního ročníku patří polští blackmetaloví Behemoth, britští metalcoroví Architects či ameriští Deicide. "Velkým milníkem pro Brutal Assault bude také speciální vystoupení kapely Cult of Fire s Bohemian Symphony Orchestra Prague, kteří společně vzdají hold Bedřichu Smetanovi. Bude to tak vůbec poprvé, kdy na brutalovém pódiu zahraje orchestr," říká Koudelová. Zobrazit 25 fotografií
Foto: ČTK
ČTK Kultura ČTK, Kultura
Aktualizováno 7. 8. 2024 21:36
Koncertem americké deathmetalové kapely Skeletal Remains tuto středu začal 27. ročník festivalu extrémní muziky Brutal Assault. Koná se opět v barokní pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku. Potrvá do sobotní noci, pořadatelé očekávají okolo 18 tisíc návštěvníků. K hlavním hvězdám patří polští Behemoth, britští Architects nebo američtí Deicide.
 

Právě se děje

Další zprávy