Velký audioknižní čtvrtek přináší namluvené knihy od Coelha nebo Čapka

ČTK ČTK
2. 11. 2017 6:55
Na pultech knihkupectví se dnes, 2. listopadu, v rámci Velkého audioknižního čtvrtku objeví jedenáct knih, které se nečtou, ale poslouchají. Třetí pokračování akce sloužící k propagaci audioknih se koná po vzoru podobné události propagující knihy v klasické podobě.
Audiokniha od Ivy Pekárková a povídky od Karla Čapka či Eduarda Basse.
Audiokniha od Ivy Pekárková a povídky od Karla Čapka či Eduarda Basse. | Foto: Velký audioknižní čtvrtek

Během letošního Velkého audioknižního čtvrtku vychází celkem jedenáct žánrově pestrých audioknih. 

Zájemci si mohou pořídit tituly Jedenáct minut od brazilského spisovatele Paula Coelha, povídky z pera velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda, Dobu z druhé ruky nositelky Nobelovy ceny za literaturu Světlany Alexijevičové nebo kultovní román Den trifidů od Johna Wyndhama.

Velký audioknižní čtvrtek

Iva Pekárková: Dej mi ty prachy
John Wyndham: Den trifidů
Světlana Alexijevičová: Doba z druhé ruky
Vlastimi Vondruška: Husitská epopej
Paolo Coelho: Jedenáct minut
Ladislav Fuchs: Myši Natálie Mooshabrové
F. S. Fitzgerald: Podivuhodný případ Benjamina Buttona a jiné povídky
Bass, Čapek, Hašek, Poláček: Povídky z kavárny
Vlastimil Vondruška: Nepohřbený rytíř
Mark Haddon: Podivný případ se psem
J. P. Donleavy: Dáma, která měla ráda čisté záchodky

Z české literatury se objeví Iva Pekárková s nahrávkou Dej mi ty prachy, horor Ladislava Fukse Myši Natálie Mooshabrové, Vlastimil Vondruška s Nepohřbeným rytířem nebo sbírka povídek a fejetonů slavných spisovatelů z meziválečného období. Knihy načetli Norbert Lichý, Vanda Hybnerová, Hana Maciuchová, Josef Somr či letos zesnulý Jiří Ornest.

Součástí Velkého audioknižního čtvrtku je doprovodná akce Jak se dělá audiokniha, která se dnes uskuteční v Městské knihovně v Praze.

Pozvání na besedu a autogramiádu přijali herečka Daniela Kolářová, šéfrežisér Českého rozhlasu Aleš Vrzák, držitelka letošní Audioknihy roku za ženský hlas Dana Černá nebo Matouš Ruml, interpret titulu Podivný případ se psem.

Pro příznivce klasické podoby knih se až do 26. listopadu koná 7. ročník Knihománie, pro kterou 17 vydavatelů ve více než 250 knihkupectvích po celé zemi připravilo 25 bestselerů všech žánrů.

 

Právě se děje

Další zprávy