Novou ředitelkou příbramské galerie se stane Magda Danel

ČTK ČTK
30. 11. 2023 14:20
Novou ředitelkou příbramské galerie se stane Magda Danel

Novou ředitelkou Galerie Františka Drtikola v Příbrami bude Magda Danel, rada města ji jmenovala do funkce od Nového roku. Ve čtvrtek to oznámila mluvčí radnice Eva Švehlová. Nová šéfka nahradí Jana Freiberga, jenž galerii vedl od prosince 2019, ale počátkem září jej odvolali radní. Freiberg čelil kritice kvůli hospodaření, jeho odchod žádala opozice. Ředitel obvinění odmítá.

Do výběrového řízení se přihlásilo šest uchazečů, jeden odstoupil. Konkurzem prošlo pět osob. Z nich Magda Danel "prokázala nejvyšší kvality a zkušenosti na obsazované místo", uvedl místostarosta Miroslav Peterka z ODS. Na výběrovém řízení město spolupracovalo s personální agenturou a řediteli jiných galerií, kteří byli také členy výběrové komise.

Magda Danel dříve vedla příspěvkovou organizaci Za Trojku starající se o kulturu v Praze 3. Pracovala v oboru hudební management pro Pražskou komorní filharmonii, festival Contempuls, kapelu Toxique nebo hudebnice Janu Kirschner a Lenku Dusilovou. Byla také obchodní ředitelkou advokátní kanceláře Suchanová Mečl Legal nebo producentkou audiovizuálního obsahu pro společnost Vice.

 

Právě se děje

Další zprávy