Nezávislí opět dělají inventuru

ČTK
10. 2. 2006 8:30
Praha - Na šesti pražských scénách se od 22. do 26. února uskuteční čtvrtý ročník festivalu Malá inventura.

Akce nabídne nejzajímavější loňské projekty fyzického, tanečního, vizuálního, interaktivního, nonverbálního a cross-over divadla.

"Hlavním iniciátorem festivalu je občanské sdružení Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře, spoluorganizátory jsou Divadlo Archa a nově divadlo Nablízko. Festival se dále uskuteční v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí, v Universálním prostoru NoD a v Duncan Centru," vypočítává Kristina Káralová z Divadla Alfred ve dvoře ty scény, které se věnují podpoře a prezentaci nezávislé kultury.

Pod heslem "Všechno, co jste chtěli vidět na nezávislé divadelní scéně, ale minulý rok jste to nestihli" se divákům představí dvě desítky nejúspěšnějších divadelních projektů loňského roku. Mnozí z protagonistů byli oceněni nebo nominováni na ceny Alfréda Radoka, Sazky a Divadelních novin.

Malá inventura je součástí projektu Nová síť, zaměřeného na decentralizaci a distribuci projektů z oblasti nezávislé scénické tvorby. Nová síť spolupořádá i putovní festival Velká inventura v krajích.
   
Program festivalu naleznete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy