Nad Prahou se tyčí poetické chapiteau

Jitka Gráfová
23. 7. 2007 10:07
Divadlo Continuo celý týden hraje na Vítkově.
Foto: Aktuálně.cz

Praha -  Mezinárodně proslulé Divadlo Continuo od pondělí do neděle představí své aktuální projekty a pozve si také hosty. Minimálně pro pražské diváky je to jedna z posledních možností vidět jejich inscenace plné akrobacie i poetické atmosféry ještě před zářijovými derniérami roku.

Kromě performance Daleko k dotýkání, ve kterém tvůrci rozehrávají variace her, tvarů a situací v groteskních etudách, bude na Vítkově k vidění i jedna z mezinárodně nejvíce ceněných inscenací souboru  Letokruhy.

Ty vyprávějí milostný příběh o touze po lásce a svobodě za použití vzdušné akrobacie. Představení mělo úspěch na několika domácích i zahraničních divadelních festivalech, titulní píseň nazpívala Lenka Dusilová. Přehlídku pak  završí představení Zatmění, ve kterém se tvůrci vracejí k loutkovým postupům a propojují pohybové herectví s výraznou výtvarnou stylizací.

Hostem Continua bude mezinárodní soubor fyzického divadla Teatr Novogo Fronta, který zde uvede Prvotní příznaky ztráty jména. Dále vystoupí Divadlo T.E.J.P. s inscenací Mystérium svět; z nedivadelní oblasti byla přizvána zpěvačka a performerka Ridina Ahmed, známá spoluprací s hudebníkem Floexem.

Foto: Produkce - Dimír Šťastný

Takřka po celý týden budou v okolí chapiteau probíhat tvůrčí dílny, na které budou mít účastníci vstup zdarma.

Pražští diváci uvidí navíc Continuo ve zcela netradičním termínu. V předchozích deseti letech se konec července odehrával ve znamení příprav site-specific projektu Kratochvílení.

"Sezóna 2007 je ale plná změn. Divadlo Continuo prošlo transformací. Základnu rozšířilo o nově vzniklé Studio -  mezinárodní tým mladých herců - které pod vedením režiséra Pavla Štourače připravuje novou inscenaci," říká o změnách uvedl Jakub Vedral z pořádající agentury.

Premiéra nového představení proběhne v říjnu v Praze. Samo Kratochvílení pak pro letošek nahradí projekt Na Hrázi. Je opět koncipován jako mezinárodní tvůrčí dílna a výsledek setkání uvidí diváci v půlce srpna nedaleko sídla Divadla Continuo - na hrázi rybníka v jihočeské obci Malovice.

 

Právě se děje

Další zprávy