Britský tisk spekuluje: Rowlingová píše detektivku

Irena Hejdová
21. 8. 2007 11:05
Nejbohatší žena Británie opět píše po kavárnách
J.K.Rowlingová
J.K.Rowlingová | Foto: ČTK

Edinburgh - Rowlingová píše detektivní román, alespoň podle reportérů britských novin Sunday Times. Novináři ji mimo jiné zahlédli s notebookem v několika skotských kavárnách.

Sunday Times citoval také Iana Rankina, spisovatele a souseda Rowlingové, který tvrdí, že autorka pohádkově výnosné série o čaroději Harry Potterovi teď přesedlá na detektivní žánr. "Moje žena ji viděla psát detektivní román," řekl Rankin reportérovi Sunday Times na literárním festivalu v Edinburghu.

"Je skvělé, že nepřestala s tím psaním po kavárnách," dodal Rankin, který je známý jako autor policejních románů situovaných do starého skotského města.

Součástí novodobého mýtu o vzestupu Rowlingové ke slávě a bohatství byl už od počátku příběh o tom, jak jako chudá svobodná matka docházela do skotských kaváren, aby se tu při psaní prvních konceptů série trochu ohřála.

Dnes je z někdejší chudé ženy nejbohatší žena Británie, která má na svém kontě podle magazínu Forbes miliardu dolarů a jejích sedmi knih se p osvětě prodalo více než 335 milionů výtisků.

Příběh Joanne Rowlingové čtěte ZDE

V rozhovoru pro AP minulý měsíc Rowlingová ostatně řekla, že má po uzavření potterovské série chuť pracovat na jiných knihách. "Udělám přesně to, co s Harrym. Budu psát tak, aby mě to bavilo," dodala. Zprávu Sunday Times nicméně její literární agent Christopher Little nechtěl potvrdit.

Rowlingová: Potter skončil, ale já ne

 

Právě se děje

Další zprávy