Spejbl a Hurvínek se odstěhovali do muzea. Animovaný film o legendární dvojici má nový trailer

Kultura Kultura
23. 6. 2017 5:00
Časy dřevěných postaviček Spejbla, Hurvínka, Máničky a psa Žeryka jsou pryč. Do kin se 31. srpna chystá sedm let připravovaný rodinný film Hurvínek a kouzelné muzeum, jehož autoři využili nejmodernější technologické postupy.
Trailer k filmu Hurvínek a kouzelné muzeum

Rodinný filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí podle autorů, hlavního režiséra Martina Kotíka a výtvarníka Martina Zahradníka, zcela nové, původní dobrodružství.

Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví skrytý svět. Právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně.

Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství. Jinak se mu nepodaří taťuldu ani kouzelné muzeum a celé město ochránit před nadvládou zlého Pána loutek.

Film dabovala Helena Štáchová. Byla to její poslední role

Autorský tým pracoval na snímku sedm let a při přípravě využil nejmodernější technologické postupy včetně 3D. Přerod slavných postaviček z loutkové do animované podoby probíhal ve spolupráci s Divadlem Spejbla a Hurvínka.

"Klíčové pro vývoj celého projektu bylo, aby se s ním od počátku ztotožnili ti, kteří jsou pokračovateli legendární tradice v dnešním Divadle Spejbla a Hurvínka," vysvětluje Martin Kotík. Film se symbolicky stal i poslední dabérskou rolí nedávno zesnulé ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka Heleny Štáchové.

Další postavy namluvili Martin Dejdar, Petr Rychlý, Ota Jirák, Vilém Udatný nebo Jiří Lábus. Písničku k filmu nazpíval Josef Vojtek.

 

Právě se děje

Další zprávy