Sboru Alexandrovců podlehla i Lucie Bílá

ČTK, jš
17. 9. 2006 10:00
Praha - Dvanáct tisíc diváků si v zaplněné Sazka Areně nenechalo ujít vystoupení legendárního ruského sboru Alexandrovci.

V Praze nehráli poprvé, ale až teď je čeští diváci mohli vidět v plné parádě: ze sto dvaceti členů souboru bylo 54 zpěváků, 35 hudebníků, 16 tanečníků, 14 tanečnic a dva dirigenti.

Překvapením večera, na který vstupenky stály symbolickou jednu korunu, byla zpěvačka Lucie Bílá. Koncert se konal na oslavu padesátin společnosti Sazka. 

Každého sólistu vítalo obecenstvo potleskem, temperamentní kozáčci a akrobatické výkony měly také úspěch. Diváci zhruba deset minut vestoje po koncertě vyžadovali další přídavky. Dostali slavou Kaťušu a podruhé za večer i Kalinku, ke které se zpěvem přidala celá Arena.

Foto: www.mil.ru

Alexandrovův soubor písní a tanců, jak zní oficiální název tělesa, je vedle vodky, kaviáru a kalašnikova jedním ze symbolů Sovětského svazu, potažmo Ruska. Soustředí se na interpretaci ruských národních písní, vojenských chorálů i církevních skladeb.

Milovaný bolševiky jako oficiální armádní sbor založený v roce 1928, přežili Alexandrovci změnu režimu a dál jsou vítanou atrakcí, která má příchuť nostalgie i recese. Sbor projel většinu zemí světa, Praha jejich vyprodaný koncert zažila naposledy v květnu. S vojáky si také dříve zazpíval Karel Gott, Helena Vondráčková nebo Lucie Bílá

Sazka s Alexandrovci a pozvanými hosty začala slavit ve své Areně v pátek, kdy soubor vystoupil společně s Leningradskými kovboji a českými a slovenskými interprety.


 

 

Právě se děje

Další zprávy