Obrazem: Akvabely, artisté a déšť. Tisíce lidí sledovaly zahájení Letní Letné

Obrazem: Akvabely, artisté a déšť. Tisíce lidí sledovaly zahájení Letní Letné
U příležitosti jubilea pořadatelé připravili zvláštní show nazvanou Pocta novému cirkusu. Znovu je ji na místě možné vidět ve čtvrtek večer, kdy bude vstup opět zdarma.
Půlhodinové představení je plné vzdušné a vodní akrobacie, kterou doplňují ohňové efekty. Ve středu se jen taktak trefilo do přestávky mezi velkou odpolední bouří a nočním deštěm. Ten začal krátce před koncem.
Inscenace spojuje přes padesát artistů ze zdejších ansámblů Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a AirGym Art Company se švédským Cirkem Cirkör a akvabelami z pražského sportovního klubu Neptun.
Odehrává se z velké části na novém jezírku, jejž v prostoru severně od Hanavského pavilonu nechalo vybudovat město a které čerpadlo napájí vodou z Vltavy.
Foto: František Ortmann/Letní Letná
ČTK ČTK
17. 8. 2023 12:30
Několik tisíc lidí ve středu večer přišlo do pražských Letenských sadů na zahájení 20. ročníku festivalu nového cirkusu Letní Letná. Do půlhodinové show kombinující vzdušnou a vodní akrobacii se zapojilo přes padesát artistů a akvabel. Znovu ji lze zdarma vidět tento čtvrtek večer. Odehrává se u nového jezírka severně od Hanavského pavilonu.
 

Právě se děje

Další zprávy