Nohavicu si stáhlo už 10 000 lidí

RiK, ČTK
4. 2. 2006 20:00
Praha - Živé album sestavené z koncertů Nohavicovy pražské šňůry si stáhlo již téměř 10 000 lidí.
Jaromír Nohavica v Lucerně
Jaromír Nohavica v Lucerně | Foto: Aktuálně.cz, Ondřej Besperát

Na album nazvané Pražská pálená Nohavica zařadil 22 písní z jednotlivých lednových koncertů v Praze a vystavil jej na svých internetových stránkách volně ke stažení.

Poslední dvě písně se na webu ocitly minulý pátek a od té doby si celé album stáhlo na 10.000 lidí, vyplývá ze zpěvákových webových stránek.

Své putování začal ostravský písničkář v polovině ledna v Divadle pod a přes známé pražské kluby se prohrál až do 26. ledna v Kulturního centra Novodvorská. Během té doby se postupně na webu ocitly starší známé i nepříliš známé písně včetně Halelujá, kterou sám autor nyní označuje za své "největší totalitní mínus". Totalitou jsou cítit i další písně na albu a vůbec je otázka, co přesně Nohavica jejich znovuuvedením sledoval.

Nohavica jde s dobou

"Všechny ty maličkosti kolem internetu, vypalování, Milionáře, který oběhl v mp3 republiku, všechny ty projevy  svobody, ale i nesvobody v mé zemi, mne na Betlémském náměstí v sobotu před prvním pražským koncertem přivedly k myšlence vyvázat se," uvedl Nohavica v on-line rozhovoru uveřejněném na jeho stránkách. Řekl, že se chtěl jakoby vrátit do 80. let, kdy nebyl vydáván. "Jen jsem hrál a zpíval. A přesto se mé písně šířily," dodal.

V rozhovoru mimo jiné uvedl, že na další pražskou koncertní šňůru se chystá až na podzim 2007. Příznivci se však můžou těšit na první písničkářovo DVD, které by mělo podle Nohavici vyjít na podzim. "CD přijde na řadu zřejmě příští rok," podotkl Nohavica, jehož poslední řadové album Babylon vyšlo na podzim roku 2003. Deska byla oceněna v březnu 2004 i Akademií populární hudby cenou Anděl a sám Nohavica se stal členem síně slávy akademie.

 

Právě se děje

Další zprávy