Nohavica je beznadějně vyprodaný

RiK, ČTK
14. 12. 2005 11:00
Praha - Beznadějně vyprodány jsou podle koncertní manažerky Jaromíra Nohavici Jany Linkové jeho lednové koncerty v Praze.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Profimédia

Předprodej vstupenek do jedenácti divadel a klubů byl zahájen v pondělí, lístky ovšem zmizely během několika málo hodin.

"Takový zájem jsme opravdu nečekali. Osobně jsem věřila, že alespoň k stání do Lucerny budou lístky k dispozici několik dnů, ale opak je pravdou," řekla dnes Linková. Podle ní si tak fanoušci koupili kolem sedmi a půl tisíce vstupenek, jejichž průměrná cena byla 350 korun.

Populární písničkář svou v Praze ještě nikdy neviděnou "šňůru" zahájí 15. ledna v libeňském Divadle pod Palmovkou. Pokračovat bude přes klub Mlejn, Švandovo divadlo, palác Akropolis a Branické divadlo do auly Filozofické fakulty. Tento večer bude určen pouze vysokoškolským studentům.

Od 22. ledna se pak Nohavica postupně představí v Divadle na Fidlovačce, ve vysočanském Gongu, nevyhne se Velkému sálu Lucerny, vystoupí v Divadle Kalich a turné zakončí v Kulturním centru Novodvorská. Na pódiu bude jen sám, s kytarou a heligonkou.

Podle Nohavici má Praha, kde už dlouho nevystupoval, spoustu příjemných menších sálů, ať už v divadlech či klubech. Především kvůli kontaktu s posluchači jim dává přednost před velkou halou. Podle Linkové se po Praze chystá do menších míst, když plánuje uspořádat komorněji laděná vystoupení v malých městech.

Populární písničkář, textař a básník měl zpíval v říjnu po Londýně, Dublinu a Torontu, vystupoval v New Yorku, Washingtonu, Denveru a Chicagu, kde strávil bezmála tři týdny. Poté byl v Polsku a také v Bratislavě. V neděli zahájil své miniturné po čtyřech severočeských městech v Mostě a jeho návrat na pódium tamního divadla měl rovněž mimořádný ohlas publika.

 

 

Právě se děje

Další zprávy