Zopakovat úspěch z Colours. Do Prahy míří Niall Horan i Sleaford Mods

Kultura Kultura
26. 7. 2023 16:36
Hned dvě hvězdy právě skončeného festivalu Colours of Ostrava přijedou do Prahy. Britské duo Sleaford Mods se představí 25. října v klubu Roxy. Irský zpěvák Niall Horan, známý ze skupiny One Direction, pak vystoupí 17. března příštího roku ve sportovní hale na Výstavišti.
Titulní skladba The Show z nového alba, jak ji Niall Horan zazpíval na Colours. Foto: Jiří Zerzoň | Video: Standa Gorpiel

Koncert Sleaford Mods pořádá agentura Fource. První pražské vystoupení undergroundové dvojice z města Nottingham se uskuteční 25. října v Roxy, vstupenky budou v prodeji od tohoto čtvrtka v sítích GoOut a Ticketmaster za ceny od 690 korun.

Dvojici tvoří Andrew Fearn pouštějící beaty z laptopu a raper Jason Williamson. Organizátoři pražské show označují jejich hudbu za "minimalistický punk rap britské dělnické třídy", jak uvedli.

"Životem ošlehaný padesátník s ostře řezanými rysy sebou šije a zuřivě rapuje do mikrofonu, za ním se nad notebookem pohupuje vyzáblý chlápek s kšiltovkou a plechovkou piva. Tento výjev chodí sledovat tisíce lidí po celém světě," napsalo o nich Aktuálně.cz. Na ostravské druhé největší Liberty stage minulý pátek Sleaford Mods zahráli tracky UK Grim, Pit 2 Pit, McFlurry nebo Force 10 from Navarone. Sledovalo je pár tisíc lidí.

Výrazně početnější publikum měl na festivalu devětadvacetiletý Niall Horan z Irska, bývalý člen populární chlapecké skupiny One Direction. Po jejím rozpadu odstartoval sólovou kariéru, v letech 2017, 2020 a znovu minulý měsíc vydal alba.

Niall Horan na hlavní stage Colours zazpíval druhý den festivalu. Z nové desky představil mimo jiné singl Heaven, kromě toho zazněly hity This Town, Slow Hands nebo coververze Everybody Wants to Rule the World z repertoáru kapely Tears For Fears.

Do Prahy přijede Horan příští rok, 17. března 2024 se představí ve Sportovní hale Fortuna. Koncert pořádá agentura Live Nation, vstupenky za 1490 korun budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal od pátku. Dle pořadatelů Horanova hudba představuje "nekonečně okouzlující výpověď o tom, jak následovat své srdce" a "hluboce procítěnou úvahu o všem od duševního zdraví až po nekonečnou komplikovanost a nejistotu lásky".

Video: Sleaford Mods - Smash Each Other Up

Skladba Smash Each Other Up, jak ji Sleaford Mods uvedli na Colours of Ostrava. Foto: Jiří Zerzoň | Video: Jiří Pelikán
 

Právě se děje

Další zprávy