Marvel ukončil spolupráci s hercem Majorsem, představitel Kanga Dobyvatele byl odsouzen za násilný čin

ČTK ČTK
19. 12. 2023 9:20
Marvel ukončil spolupráci s hercem Majorsem, představitel Kanga Dobyvatele byl odsouzen za násilný čin

Americké filmové studio Marvel a firma Walt Disney Company ukončily spolupráci s hercem Jonathanem Majorsem poté, co jej soud v pondělí uznal vinným z napadení bývalé přítelkyně. Informovala o tom agentura AP, podle níž čtyřiatřicetiletý rodák z Kalifornie doufal v očistění svého jména. To se nestalo.

Představitel padoucha Kanga Dobyvatele z marvelovské superhrdinské ságy se před newyorským soudem zpovídal z napadení britské choreografky a tanečnice Grace Jabbari. Podle jejích slov jí během letošní hádky na zadním sedadle vozu zlomil prst a způsobil několik modřin i dalších šrámů. Příčinou sporu byl podle tanečnice fakt, že na jeho mobilním telefonu objevila milostný vzkaz od jiné ženy.

Soud uznal Majorse vinným. Herci známému také z filmu Creed III nebo minisérie Lovecraftova země hrozí až rok ve vězení. O výši trestu by mělo být rozhodnuto v únoru.

Marvel v prohlášení uvedl, že s Majorsem v dalších projektech nepočítá. Herec přitom měl být hlavní postavou několika filmů, například Avengers: The Kang Dynasty. Jeho premiéru společnost již v reakci na Majorsovo dřívější zadržení odložila na rok 2026.

 

Právě se děje

Další zprávy