Marta Kubišová leží v nemocnici. V den svých 73. narozenin prodělala infarkt

Magazín Magazín
2. 11. 2015 15:07
Zpěvačka Marta Kubišová, která v neděli oslavila 73. narozeniny, prodělala infarkt a leží v Nemocnici Na Homolce. Informoval o tom online deník Blesk.cz. „Ano, vím to. Volali mi z Ungeltu, že ruší její představení S nebývalou ochotou. Myslím ale, že je v pořádku,“ citoval web muzikanta Petra Maláska, který s Kubišovou koncertuje. Informaci potvrdil i ředitel divadla Ungelt. Srdeční příhoda postihla Martu Kubišovou v den jejích 73. narozenin. Kvůli zdravotním indispozicím musel před pár dny podstoupit v pražském IKEMu chirurgický zákrok i Karel Gott, lékaři ho operovali kvůli náhlé příhodě břišní.
Marta Kubišová
Marta Kubišová | Foto: DVTV

Praha - Zpěvačka Marta Kubišová leží od neděle v Nemocnici Na Homolce po srdeční příhodě. Infarkt proděla v podvečer před cestou na oslavu svých 73. narozenin.

ČTK to řekla Linda Skarlandtová, mluvčí divadla Ungelt, kde má Kubišová svůj pravidelný recitál. Doplnila, že zpěvačka je už v pořádku. Žádné další informace podle ní ale nebudou poskytovány.

"Stalo se to doma a naštěstí v přítomnosti její dcery a rodinného přítele," řekla mluvčí.

Kubišová vyhrála anketu Zlatý slavík za rok 1966 a 1968 a koncem 60. let vytvořila s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem trio Golden Kids. Od února 1970 jí ale komunistický režim znemožnil vystupování. Do roku 1989 jí tak vyšlo jediné album Songy a balady s hity jako Hej, Jude, Modlitba pro Martu, Magdalena nebo Ring-o-ding.

V roce 1977 se Kubišová stala signatářkou a po uvěznění Václava Havla i mluvčí Charty 77. Podobně jako další signatáře ji sledovala Státní bezpečnost (StB). V roce 1989 patřila k tvářím listopadové revoluce.

 

Právě se děje

Další zprávy