Vydavatelství Albatros nebude chtít peníze ze Zaorálkova záchranného balíčku

11. 4. 2020 10:56
Vydavatelství Albatros nebude chtít peníze ze Zaorálkova záchranného balíčku

Vydavatelství Albatros Media nehodlá žádat o podporu ze záchranného balíčku ministra kultury Lubomíra Zaorálka z ČSSD. Na tu mohou dosáhnout vybraní nakladatelé, kteří v posledních třech letech obdrželi grant z ministerstva.

"Situace na nás doléhá stejně jako na všechny ostatní subjekty v oboru, i nám se ze dne na den zastavil přítok hotovosti. Albatros Media je však zodpovědnou a stabilní společností, která spoléhá na zásadní interní úsporná opatření a na vlastní provozní rezervy," uvedla firma, která tak využije jen běžných státních podpůrných nástrojů na plošnou pomoc všem podnikatelům.

Albatros knihkupcům prodloužil splatnost faktur a přes výpadek tržeb dál včas platí zaměstnancům, autorům, překladatelům i grafikům. Kroky ministerstva kultury ve prospěch malých nakladatelů podporuje, stejně jako jednání Svazu českých knihkupců a nakladatelů.

Další pomoc knižnímu trhu od státu však bude nutná, "protože není v silách Albatros Media celý trh zachránit", konstatuje firma. "Záchrana malých vydavatelů nemůže být jediným krokem," dodává.

 

Právě se děje

Další zprávy