Rowlingová potěšila fanoušky. Pracuje na dvou nových knihách, spekuluje se o Harrym Potterovi

ČTK mad, ČTK
22. 12. 2016 16:26
Britská spisovatelka J. K. Rowlingová na svém twitterovém účtu napsala, že chystá dvě nové knihy. Fanynka se zeptala, kdy můžeme očekávat nové romány, na což Rowlingová reagovala slovy: "Dělám na tom (doslova)." Jiný uživatel se poté zeptal, o jaké knihy půjde. Spisovatelka napsala, že jednu vydá pod svým jménem a druhou pod pseudonymem Robert Galbraith, pod nímž vydává detektivky. Dodala, že zatím neví, která vyjde dřív. Vyloučila, že druhá kniha by byla o Mloku Scamanderovi. O něm se chystají pouze další filmy, jak vysvětlila. Série Fantastická zvířata a kde je najít bude mít další čtyři pokračování.
J.K. Rowlingová
J.K. Rowlingová | Foto: ČTK

Autorka ságy o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová oznámila, že pracuje na dalších dvou knihách. Jednu z nich píše pod pseudonymem Robert Galbraith, druhou pod vlastním jménem. Uvedla to na svém twitterovém účtu.

Na smršť otázek, která následovala po zveřejnění tweetu, Rowlingová reagovala pouze prohlášením, že nepíše pokračování románu o Mloku Scamanderovi, hrdinovi knihy Fantastická zvířata a kde je najít. Více o chystaných knihách neprozradila, spekuluje se však, že nový román bude pojednávat o Harrym Potterovi.

Přestože Rowlingová v roce 2007 uvedla, že Harry Potter a relikvie smrti bude závěrečným dílem ságy o čarodějnickém učni, nedokáže se podle listu The Guardian autorka s brýlatým chlapcem rozloučit.

V roce 2015 vydala dvoudílnou divadelní hru Harry Potter a prokleté dítě, kterou označila za "osmého Harryho Pottera". Hlavním protagonistou hry, která se vyprodala pár hodin poté, co šly vstupenky do prodeje, je Harryho syn Albus.

Kdy mohou fanoušci počítat s vydáním knih, Rowlingová neupřesnila. "V současné době nejsou detailní informace ohledně obsahu či data vydání budoucích knih," okomentoval aktuální stav autorčin mluvčí.

Kniha vyjde v podobě scénáře, jde o speciální vydání, říká překladatel nového dílu Harryho Pottera Petr Eliáš a dodává, že překlad trval týden. | Video: Filip Horký
 

Právě se děje

Další zprávy