Krimi série Temný případ na HBO se dočká i páté řady

22. 2. 2024 21:11
Krimi série Temný případ na HBO se dočká i páté řady

Televize HBO oznámila pátou řadu krimi seriálu Temný případ. Stalo se tak krátce poté, co měl premiéru závěrečný díl té čtvrté s podtitulem Noční krajina. V ní herečka Jodie Foster a boxerka Kali Reis ztvárnily tvrdé policistky, jež řeší záhadnou smrt vědců z aljašské výzkumné stanice a zároveň si urovnávají vlastní traumata.

Podle serveru Variety.com pokračování opět vytvoří autorka čtvrté řady, mexická režisérka a scenáristka Issa López. "Noční krajina byla nejkrásnějším projektem, na kterém jsem kdy spolupracovala. Nemohu se dočkat, až se do toho znovu pustíme," uvedla.

Zatím není důvod předpokládat, že by se jednalo o přímé pokračování nebo že by v páté řadě opět účinkovaly Jodie Foster a Kali Reis. Dosud každá série Temného případu, prvně uvedeného roku 2014, představila jiné detektivy a zápletky.

Pro HBO však byla čtvrtá řada divácky dosud nejúspěšnější ze všech, dohromady na všech platformách ji sledovalo průměrně 12,7 milionu diváků. Poslední epizodu si uplynulou neděli ve vysílání HBO a videotéce Max pustilo 3,2 milionu lidí. Další ji teprve uvidí, čísla postupně narůstají. Už teď je ale sledovanost posledního dílu o 57 procent vyšší, než jakou měla lednová první epizoda.

 

Právě se děje

Další zprávy