Knihex obsadí Vilu Štvanice a nabídne to nejlepší od malých nakladatelství

Hana Slívová Hana Slívová
11. 6. 2017 5:00
Perfektní přehled o produkci malých knižních nakladatelství budou mít ti, kteří se v sobotu 17. a v neděli 18. června přijdou podívat na knižní jarmark Knihex. Sedmé pokračování této přehlídky se koná na pražském ostrově Štvanice v okolí tamní Vily.
Ještě před Knihexem, 13. června, se bude hrát představení Recykliteratury
Ještě před Knihexem, 13. června, se bude hrát představení Recykliteratury | Foto: Recykliteratura / Knihex

Na Knihexu u Vily Štvanice se 17. a 18. května představí například nakladatelství Babobab a Meander, jež vydávají oroginální knížky pro děti, Host, Knihovna Václava Havla, Meander, Maťa, knihkupectví s knihami o designu a umění PageFive či UMPRUM. Prezentovat se budou také časopisy A2, Fotograf či Sedmá generace a také komiksový obchod No Ordinary Heroes. Jednotlivá nakladatelství nabídnou své workshopy a představí nové knihy.

Součástí Knihexu je i antikvární stánek, kam můžou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné si zase koupit. Přijede též minibibliobus Oskar Městské knihovny.

Během obou dní budou probíhat i doprovodné aktivity pro děti i dospělé. Hlavním bodem sobotního programu je divadelní představení Recykliteratury, která surreálným způsobem propojuje staré fotografie a text. Recykliteratura zároveň své originály vystavuje od 13. do 30. června v prodejně Knihexu v holešovické ulici U Průhonu. Po skončení výstavy končí i toto dočasné knihkupectví.

V neděli pak bude stát za pozornost utkání v improvizovaném monologu alias slam poetry.

Tipy z doprovodného programu

  • sobota
    10.30 O Jácíčkovi (Divadlo Kejlíř)
    12.00-14.00 knihvazačská dílna
    19.00 Recykliteratura (divadelní představení)

  • neděle
    10.30 divadlo Buchty a loutky
    16.00 slam poetry
    17.00 Ve stínu šumavských hvozdů (Divadlo Na Holou)
    18.00 křest komiksu Thea a Papouščí muž (Lipnik)
 

Právě se děje

Další zprávy