Vousáči ze ZZ Top jedou do Liberce

kul
1. 3. 2007 12:00
Praha - Texaská bluesrocková kapela s vousy proklatě nízko přijede 18. června do liberecké Tipsport Arény.

ZZ Top ve složení Billy Gibbons, Dusty Hill a Frank Beard se dali dohromady v roce 1970, kdy také natočili debutové ZZ Top´s First Album. Svoji hudbu směrovali k publiku domácího Texasu, kde jejich riffy našly největší odezvu.

Slavními se stali díky milionovým prodejům alb Tres Hombres a Fandango! i supportu kolegů jako Rolling Stones, Alice Cooper nebo Janis Joplin. Během vlastního ZZ Top´s Worldwide Texas Tour už dobyli svět pod vlastní značkou.

Foto: BMG

Tou se stalo nejen propagované vidláctví, kdy na pódiu měli krávy, bizona a kaktusy v písku. Jejich nejosobitějším trademarkem jsou širáky a dlouhé vousy, které jim během koncertování neromanticky vlají kolem strun. V textech rádi opěvují velká auta, vyspělé holky a dostatek alkoholu.

Zlaté časy ZZ Top a jejich estetiky přišly kupodivu s novým médiem; s nástupem hudební televize MTV, která na vrchol hitparád po celém světě dostala písně Gimme All Your Lovin, Legs, TV Dinners nebo Sharp Dressed Man.

V 90. letech se představili albem Recycler, 150 koncerty po světě a pomalu se vraceli k hudebním kořenům, blues a rock´n´rollu a syrovému zvuku. Třicet let existence oslavili deskou XXX, zatím posledním albem je Mescalero.

Do Česka se Gibbons, Hill a Beard vrací po pěti letech, když v říjnu 2002 vyprodali brněnskou halu Rondo. Letos jim bude patřit Liberec a fanoušci si na vstupné mají připravit 750 až 1000 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy