VIDEO: Muse, Crystal Castles, Disclosure, Ben Cristovao

ape
1. 5. 2013 9:40
Cristovao je jedním z mála, kdo se dokáže držet světových standardů.
Ben Cristovao
Ben Cristovao | Foto: facebook.com/Cristovao.Ben

Nové videoklipy - Léto se blíží a uvědomují si to i někteří hudebníci, mimo jiné nedávný objev na britské elektronické scéně Disclosure, který v novém klipu idealizuje právě prosluněný románek dvou mladých lidí. Kromě toho další dávku audiovizuálního materiálu připravili Muse, Crystal Castles nebo potrhlý producent Dan Deacon.

Jako jeden z mála domácích interpretů pak se zahraničními standardy dokáže držet krok zpěvák Ben Cristovao, alespoň pokud budeme hovořit o aktuální skladbě Tělo a jejím doprovodném videoklipu.

Muse - Panic Station

Pokud vás na loňském koncertě Muse bavila projekce při funk-rockové skladbě Panic Station, konkrétně tančící fialová kreatura v ní, v aktuálním klipu jí dostanete znovu. Jedna z největších britských kapel současnosti se v něm podívala do Tokia, kde se v přehnaně výstředních retro oblečcích snaží oživit ulice metropole už jen svou přítomností. Je to celé veselé, chlupaté, barevné a záměrně odlehčené, stejně jako nekomplikovaná písnička.

Video: youtube.com

 

Crystal Castles - Affection

Jedna z nejpříjemnějších skladeb loňské nahrávky III od Crystal Castles dostala vizuální podobu díky digitálnímu rozostření videozáznamů z amerického turné. Jednoduchá technika a barevné filtry k snovému elektropopovému kousku skvěle padnou, navíc i přes množství obrazových distorzí je obličej Alice Glass vidět podstatně zřetelněji, než na koncertech kapely, kde je práce s tmou přirozenou součástí show.

 

Disclosure - You & Me

Kluby, léto, tanec, alkohol, cestování, oslavy nespoutané zábavy. Bratrské duo Disclosure, které platí za jeden z největších objevů poslední doby v britské elektronické hudbě, přináší krásně nasnímané scény dovolené mladého páru v novém videoklipu ke skladbě You & Me. Mikropříběh nakonec skončí v romantickém oparu repetitivní klubové elektroniky, právě na koncertě Disclosure, ale okouzlení z obrazově idealizované letní epizody přichází, ačkoliv si na ty vlastní budeme muset ještě několik měsíců počkat.

Video: youtube.com

 

Ben Cristovao - Tělo

Kvalitní r&b produkce v Česku takřka nevzniká, Ben Cristovao je proto jedním z mála jeho interpretů hodných pozornosti. Nedělá věci nijak komplikovaně, v aktuální skladbě Tělo si vystačí skoro jen se silným beatem a kytarou parametrů láskyplných serenád. Kolem jejich slastné kombinace se navíc vokál příjemně obtáčí, že vás ani nenapadne přemýšlet nad odzbrojující stupiditou ústředního dvojverší: "Miluju tvý tělo možná víc než by se mělo." Klip, v němž hostuje slovenský raper Supa, zpěváka zachycuje v milostných sekvencích a v prostřizích ukazuje jeho muskulaturu. Celkově jde o kompaktní a profesionální práci, což se o většině domácího mainstreamu, bohužel, říct nedá. 

Video: youtube.com

 

Dan Deacon - Konono Ripoff No. 1

Jaké předměty jsou blízké baltimorské umělecké komunitě? Frenetický producent Dan Deacon si její vybrané členy pozval před kameru a zachytil je s jejich oblíbenými předměty v duchu potrhlých internetových animací. Pak už je za sebe jenom poskládal a vznikl mu roztěkaný videoklip, jehož zvuk je přiznanou předělávkou skladby konžské world music kapely Konono No. 1. Deacon už loni v Praze dokázal, že živě dokáže královsky bavit, teď se mu něco podobného daří i bez osobního styku.

Video: youtube.com
 

Právě se děje

Další zprávy