Britský deník zařadil Colours of Ostrava mezi nejlepší letní festivaly. Ocenil využití bývalého dolu

ČTK ČTK
5. 4. 2016 17:00
The Guardian zařadil Colours of Ostrava mezi Top 10 letních hudebních festivalů roku 2016. Festival se uskuteční od 12. do 17. července v prostorách Dolu Hlubina a v multifunkční aule Gong. Deník v hodnocení poukázal na využití bývalého průmyslového areálu, pestrou hudební nabídku i doplňkový program.
Colours of Ostrava 2015
Colours of Ostrava 2015 | Foto: Matyáš Theuer/Colours of Ostrava

Britský deník The Guardian zařadil akci Colours of Ostrava mezi deset nejlepších hudebních festivalů letošního léta. 

V hodnocení The Guardian se zařadil vedle takových akcí, jakými jsou Love International a Obonjan v Chorvatsku, Secret Solstice na Islandu, švýcarský Edge of the Lake, německý A Summer's Tale, Weather Festival ve Francii, Boom v Portugalsku, španělský Primavera Sound a srbský Exit Festival, informoval mluvčí Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

Festival se uskuteční od 12. do 17. července v prostorách Dolu Hlubina a v multifunkční aule Gong. The Guardian v jeho hodnocení poukázal na využití bývalého průmyslového areálu, pestrou hudební nabídku i doplňkový program v podobě lezecké stěny, půjčovny kol i možnosti kulturního vyžití pro zdravotně postižené.

Hlavními hvězdami letošního Colours of Ostrava jsou Underworld, Tame Impala, Of Monsters and Men, M83, Passenger, Thievery Corporation, Kodaline, The Vaccines, Slowdive, Kiasmos, Boys Noize, Aurora a další.

Festival letos doplní šestidenní diskusní fórum nazvané Meltingpot. Mezi jeho hlavními hosty budou spisovatelé Robert Fulghum a Timothy Snyder. Program diskusí a workshopů zahrnující 12 okruhů se uskuteční na osmi scénách. Loni Colours of Ostrava navštívilo přes 43 000 návštěvníků, festival nabídl přes 300 programových bodů na 16 otevřených i krytých scénách.

Fanoušci festivalu poslali na konto United Islands of Prague 1,7 milionu korun. Proč se organizátoři rozhodli zkusit komunitní financování? A bude to pravidlem? Více organizátor Martin Voňka. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy