Tata Bojs vydávají koncertní DVD

ost
1. 11. 2005 20:45
Praha Poslední říjnový den se na pultech hudebních obchodů objevilo nové DVD Nanotour domácí kapely Tata Bojs.
Tata Bojs vydali DVD a chystají se na turné.
Tata Bojs vydali DVD a chystají se na turné. | Foto: www.tatabojs.cz

Dvojdisková verze přináší jak záznam loňského koncertu, tak rozhovory se členy kapely. Ale třeba i dokument ze společného pražského vystoupení s Davidem Bowiem. Tata Bojs dosáhli na domácí poměry nebývalých úspěchů. Zaštítilo je velké vydavatelství, které jim při tvorbě nechává volnou ruku. S vydáním výpravného Nanoalba vstoupili úspěšně do neznámých vod a podařilo se jim koncertovat s legendami jakými jsou například němečtí Kraftwerk.

Loni v říjnu uspořádali megalomanský koncert k Nanoalbu v pražské T-mobile Aréně. DVD se začalo tvořit právě zde. "Dvorní" režisér skupiny Jakub Kohák (natáčí jejich videoklipy) zfilmoval koncert, který tvoří velkou část nosiče. "Nějak nám nepřálo štěstí a do poslední chvíle to bylo dost napínavé. Práce trvala jeden rok a k tomu, aby DVD vzniklo, přispělo svým umem spousta lidí," píše na oficiálních stránkách kapely bubeník a zpěvák Milan Cais. Ten stojí za grafickým řešením disku a za animacemi.

Hudba není to jediné, co na Nanotour najdete. Pravou live atmosféru podpoří originální videoprojekce, které znají fanoušci skupiny z koncertů. V sekci rozhovory dostal vedle Tata Bojs prostor herec Jiří Schmitzer, který na Nanoalbu ztvárnil roli psychopatického profesora Tečky. První disk tak nese název Nanoalbum Live a obsahuje materiály, které se vážou k poslední desce, druhý disk Best Of Tata Bojs Live na druhé straně nabízí pohled do historie kapely. Současně s DVD vychází i speciální dvojcédéčko Nanotour s živým provedením největších hitů z alb Futuretro, Biorytmy a Nanoalba. Vydání DVD a CD Tata Bojs podpoří koncertní šňůrou, kterou zahájí 23. listopadu v ostravském klubu Fabric a zakončí dvojkoncertem v pražském Paláci Akropolis. Ještě před koncerty máte možnost zhlédnout zkrácenou premiéru Nanoalba Live 4. listopadu deset minut před desátou hodinou večerní na programu ČT 2.

 

Právě se děje

Další zprávy