Rock For People hlásí Paramore i novou grafiku

ČTK Pavel Kroulík, ČTK
7. 4. 2011 21:44
Letošní ročník se koná od 2. do 5. července v Hradci
Foto: RFP

Praha - Až osm vyrovnaných vrcholů slibují pořadatelé letošního ročníku festivalu Rock for People, který se od 2. do 5. července koná v Hradci Králové. Kromě dosud potvrzených The Streets nebo Sum 41 se návštěvníci mohou těšit na americké Paramore, kteří přijedou v nové sestavě.

Rock for People čeká i nová grafika a vylepšené prostory Festivalparku na královéhradeckém letišti. "Uvažovali jsme nad několika hvězdnějšími jmény, ale často nerealistické finanční požadavky by se odrazily v programu dalších festivalových dní. I s ohledem na množství kvalitních kapel, s nimiž jsme byli v kontaktu a o které jsme od počátku stáli, jsme dali přednost žánrově pestřejšímu programu," uvedl dramaturg Rock for People Petr Fořt.

Letos se ve Festivalparku objeví zhruba 140 hudebních skupin, z toho asi 70 zahraničních, přibližně 20 dýdžejů a zhruba stejný počet divadel. K nejočekávanějším jménům letošního ročníku patří australští Pendulum. mezi hvězdy budou patřit Bullet For My Valentine, další z potvrzených formací jsou američtí Jimmy Eat World. Na elektronickou linii předloňských Underworld nebo loňských Archive naváže letos německá dvojice Digitalism. 

Další kapely potvrdí pořadatelé v průběhu dubna s tím, že zabrousí do post rocku, indie rocku i rap metalu. Programová saň bude mít podle nich více hlav.

V nabídce bude prostor i pro tuzemské kapely. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Tří sester, festivalový set nabídnou Chinaski. Kryštof tu předvede vystoupení spojené s promítáním dokumentu o kapele, které si připravil pro své "kinoturné".

Pestřejší nabídka čeká na obyvatele stanového města. Kromě posílení veškerého sociálního zázemí se připravuje kavárna spojená s čítárnou. Kemp bude letos poprvé rozdělen na zóny, bude mít vlastní pravidla provozu, vyčleněnou ochranku i zpřísněná pravidla vstupu.

Od 1. dubna jsou prostřednictvím sítě www.ticketsforpeople.cz v prodeji vstupenky za 1450 korun. V květnu se zvýší na 1520 korun, v červnu na 1590 korun a na místě budou stát 1800 korun. Loňský ročník festivalu navštívilo téměř 28 500 fanoušků, nejvíce v historii. Mnohé přilákalo vystoupení britských Muse.

 

Právě se děje

Další zprávy