Police musí fanoušky rozhánět

kul, Reuters
28. 2. 2007 10:00
Los Angeles - Prý to bude větší než Rolling Stones nebo U2: Stingova znovuoživlá kapela Police je nejsledovanějším reunionem letošního roku.
Legendární skupina Police v čele se zpěvákem Stingem po úspěšném vystoupení na Grammy oznámila svůj návrat
Legendární skupina Police v čele se zpěvákem Stingem po úspěšném vystoupení na Grammy oznámila svůj návrat | Foto: Aktuálně.cz

Dokládá to obrovský zájem o vstupenky na koncerty v USA a Kanadě, které mizí během dne. Stalo se tak před vystoupením v New Jersey, kde má stadion kapacitu 56 tisíc lidí,  i v Los Angeles, kam se vejde o čtyři tisíce diváků méně.

Víkend stačil Police na to, aby mohla vyvěsit "vyprodáno" na  Denver, Seattle a Oakland; tam rychle zmizely i vstupenky na přidané koncerty. Vstup vyjde na 50 až 225 dolarů.

Police
Police | Foto: Aktuálně.cz

Turné začíná 28. května ve Vancouveru, pak se trio Sting, Andy Summers a Stewart Copeland přesouvá do USA, kde bude koncertovat celé léto. Zatím poslední zastávkou je 8. listopad v Torontu. Směs rocku, reggae a nové vlny fanoušci uslyší i v Jižní Americe, Austrálii a Evropě, ale termíny ještě nebyly upřesněny.

Sen mnoha fanoušků se tak po více než dvaceti letech splní: Uvidí Police naživo. Kapela se po dlouhých spekulacích a ojedinělém vystoupení na letošním předávání Grammy rozhodla, že to zase spolu zkusí, i když v roce 1986 ohlásila konec.

Rok 2007 bude pro populární hudbu vůbec vzpomínkově náročný - kromě Police se na pódium chystají Genesis, Van Halen nebo Eagles. I Sting bude vzpomínat, letos je tomu přesně třicet let, kdy Police vydali jednu z nejslavnějších písní Roxanne.

Kromě živých vystoupení Police chystají minimálně DVD navazující na čtyřdiskový Message in a Box z roku 1993, který nabídl kompletní studiové nahrávky Police plus rarity. Jestli zazní na turné kromě hitů Roxanne nebo Message In a Bottle a Every Breath You Take i nové skladby, je prý pořád ve vzduchu; o nové nahrávce Police se zatím nemluví vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy