Placebo efekt teď zafunguje v Brně

kul
26. 3. 2007 18:27
Praha - Stones se budou chlubit, že do Brna vezou sex, drogy a rock´n´roll. Placebo to 5. června nabídnou v novějším balení a ještě přidají depresi.

Kapela se představí v hale Vodová. "Londýnské trio, které patří ke špičce alternativní scény, vyjíždí opět na turné. Na jaře navštíví zámoří, poté se přesune do Evropy a počátkem června se představí v moravské metropoli," informoval Petr Novák z agentury Interkoncerts, která vystoupení pořádá.

Zatím naposledy kapela koncertovala v Česku loni. Byla hlavní hvězdou festivalu United Islands of Prague, kde představila
písně ze svého tehdy právě vydaného alba Meds; bylo to její v pořadí třetí vystoupení před českým publikem.

Foto: Michal Pařízek

Platí za jednu z nejvýznamnějších britských kapel od druhé poloviny devadesátých let až po dnešek. Založili ji v roce 1995 kytarista a zpěvák Brian Molko s baskytaristou a klávesistou švédského původu Stefanem Olsdalem. Později je doplnil bubeník Steven Hewitt.

Kapela úspěšně kombinuje grunge, nihilistický rock ve stylu Smashing Pumpkins i nablýskanost glam rocku. To zejména díky projevu, vizáži a textům androgynního frontmana Molka.

Později se kapela přiklonila k temné lektronice, ale jejich zatím poslední výtvor Meds je vrací k rockovým kořenům. Oblíbenci Davide Bowieho jsou sice jen tři, ale jejich vystoupení bývají hlučná a omračující.  

 

Právě se děje

Další zprávy