40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Zpěvačka Samara Joy při koncertu v Marseille.
Zpěvačka Samara Joy při koncertu v Marseille. | Foto: AFP / Profimedia.cz

Samara Joy

13. dubna, Sono Centrum, Brno

Teprve čtyřiadvacetiletá newyorská zpěvačka Samara Joy je čerstvou držitelkou dvou cen Grammy včetně prestižní sošky pro objev roku. Vítězka pěvecké soutěže Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition navazuje na velké hlasy 20. století. Dosud vydala dvě plnohodnotná alba. Po předloňských koncertech v Praze a Tišnově se letos představí na brněnském Jazzfestu.

"Je jazzovou zpěvačkou v tom nejklasičtějším slova smyslu, následovnicí Billie Holiday, Elly Fitzgerald nebo Sarah Vaughan, z jejichž repertoáru si ostatně vybírá písně, které intepretuje na koncertech," uvádějí pořadatelé večera, jenž se uskuteční v Sono Centru. Američanku doprovodí klavírista Luther Allison, kontrabasista Michael Migliore a bubeník Evan Sherman.

 

Právě se děje

Další zprávy