40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Sting předloni v pražské O2 areně.
Sting předloni v pražské O2 areně. | Foto: Matej Slávik

Sting

4. června, amifteátr Lochotín, Plzeň

Už účinkoval v Praze, Brně, Ostravě nebo Pardubicích. Letos anglický basista Sting poprvé zazpívá v Plzni, kde vystoupí 4. června v amfiteátru Lochotín. Půjde o jeho třetí české představení pod širým nebem.

Dvaasedmdesátiletý někdejší frontman kapely The Police, který prodal přes 100 milionů desek a obdržel 17 cen Grammy, stejně jako poslední roky ve Slavkově nebo Praze přiveze koncertní program nazvaný My Songs. Zahrnuje jeho nejpopulárnější písně od Message in a Bottle a Roxanne přes Fields of Gold až po Shape of My Heart. Některé hudebník uvádí v lehce upravených aranžmá.

Momentálně je pěvecky, hudebně i fyzicky v životní formě, konstatovalo předloni Aktuálně.cz. "Na pódium přichází nakrátko ostříhaný, v upnutých kalhotách a přiléhavém tričku jako z dob The Police. Neprojevuje sebemenší únavu. S baskytarou na krku, často nakročený jako antická socha, 100 minut hraje prakticky všechny své hity. Jen několikrát usedne na vysokou stoličku," popsal web poslední pražský koncert.

 

Právě se děje

Další zprávy