Nad Britney láme hůl i její nový management

Jan Pomuk Štěpánek
19. 9. 2007 14:30
Sen o comebacku popové princezny dostal další ránu
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV.
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV. | Foto: Reuters

Los Angeles - Kalifornská společnost The Firm rozvázala už po měsíci spolupráci s Britney Spearsovou. Zpěvačka si najala odborníky, aby jí pomohli zaranžovat návrat na scénu, ze které za doprovodu bouřlivých skandálů několik posledních let pomalu, ale jistě mizí.

"Ukončili jsme náš profesionální vztah s Britney Spears," oznámila firma v tiskovém prohlášení, které citovala BBC: "Věříme, že se jedná o velmi talentovanou umělkyni, ale za současných okolností nejsme schopni v plném rozsahu dělat řádně svou práci."

Za ukončením spolupráce bude s velkou pravděpodobností zpackané vystoupení na MTV Video Music Awards. Britney se chtěla světu představit s novým singlem Gimme More, ale vysloužila si díky špatnému tanci, nevhodnému oblečení i nezvládnutému playbacku spíše posměch.

Na veřejnost pak prosákly dohady o tom, že zpěvačka se rozhodla nerespektovat doporučení svého managementu a prosadila si do show své prvky.

Promo pro comebackové album, které má v USA vyjít 13. listopadu, tak bude zajišťovat někdo jiný. A pokud se mu podaří dostat Spearsovou zpět na ztracené pozice, bude to o to cennější skalp. Ve větším marastu zpěvačka už asi být nemůže.

Kromě bitvy za záchranu kariéry podstupuje i soudní proces ohledně opatrovnictví svých dětí. Prominentní právnička Laura Wasserová, která proslula ve slavných rozvodových bitvách celebrit, se nechala slyšet, že ani ona už dál nebude Spearsovou zastupovat. "Bude v lepších rukou," prohlásila.

Zpěvačka začátkem roku absolvovala léčebný program, který  ji měl zbavit závislosti na drogách a alkoholu; prý úspěšně. Do rozlehlé vily, kde už se léčil Ben Affleck nebo Charlie Sheen, se zpěvačka dostala poté, co zaplnila stránky bulváru sérií obskurních akcí.

Věnovala se večírkům se svou kamarádkou Paris Hiltonovou, obrovský zájem přivolala v lednu, když ve velmi pohnuté náladě dorazila do jednoho z losangeleských  kadeřnictví a oholila si tam hlavu.

Přitom ještě před zhruba deseti lety oslnila showbyznys coby dokonale kontrolovaný marketingový produkt. Sázela na mix cudné školačky a drzé lolitky, v roce 2002 ji magazín Forbes jmenoval nejvlivnější celebritou světa.

Fanoušci a čtenáři si většinou nad takovým pádem škodolibě mnou ruce, ale není ani výjimkou, kdy se po léčbě semknou a pomohou oblíbené celebritě zpět na výsluní.

Teď se podobnou story pokouší dotáhnout do konce Britney Spearsová. Zdá se ale, že její cíl je zase o kus dál. A že případný triumf bude o to pohádkovější.

 

Právě se děje

Další zprávy