Na Rihannu pršely ceny MTV za klip Umbrella

tur
10. 9. 2007 11:05
MTV ocenila v Las Vegas loňská videa, Britney pohořela
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - R'n'b zpěvačka Rihanna si z ceremoniálu MTV Video Music Awards v Las Vegas odnesla ocenění za nejlepší klip a stejně tak zabodovala v kategorii Monster Single roku. Na všudypřítomném letním hitu Umbrella s deštníkovou choreografií, který strhnul rekord britské hitparády, se podílel i hiphopový mogul Jay-Z a pochází ze zpěvaččina aktuálního alba Good Girl Gone Bad.

Ocenění za nejlepšího mužského umělce i v kategorii Čtyřnásobná hrozba roku získal Justin Timberlake, který při cenách MTV získává pomalu podobný status jako Jack Nicholson na Oscarech. Jeho videa si odnesla také další ceny: What Goes Around... Comes Around  za nejlepší režii pro Samuela Bayera, Let Me Talk To You/My Love se zase může pyšnit nejlepší choreografií.

Foto: Reuters
 

Timberlake o víkendu bodoval také na televizních cenách Emmy za to,  jak ve videu Dick in a Box spolu s komikem Andy Sambergem kreativně balí titulní část mužského těla do krabice a posílají jako dárek.

Figuru provokatéra dodržel i na MTV, v děkovné řeči se otřel o dramaturgii současné MTV: prý v jejím schématu začínají nad hudbou převažovat pořady typu Jack Ass, I Want a Famous Face nebo reality sestřihy ze soukromí různých hvězdiček.

"Zatraceně hrajte víc videí. Nechceme se dívat na reality show Simpsonových. Hrajte víc videí," prohlásil na adresu sester Jesiccy a Ashlee, které měly na MTV své pořady.

V dalších kategoriích hudební televize ocenila zpěvačku Fergie jako nejlepší ženskou umělkyni, kapelou roku se stali Fall Out Boy a nejlepší spoluprací duet Shakiry s Beyoncé Beautiful Liar.

Ceremoniál přinesl spekulacemi zahalené a zlomyslně očekávané vystoupení Britney Spears, která se pokouší o comback poté, co se její poslední rok nesl ve znamení nervového zhroucení, odvykací léčebny, rozvodu a hlavy oholené na pleš.

Návrat polepšené hříšnice se ale nekonal. Podle zúčastněných bídná show ukázala zpěvačku neschopnou otvírat pusu správně na playback a ospalou choreografii.

"Nedokážu uvěřit, že vystoupila, vždyť neměla hit už roky," uvedl na její konto Kanye West, který jak už se na cenách MTV stává škodolibou tradicí vyšel naprázdno. Loni mu na MTV Europe klip roku k jeho velké nelibosti vyfoukli nízkonákladoví Justice vs. Simian, teď mu nevyšla ani jedna z pěti nominací. "To jsou dva roky za sebou... Dejte černému muži šanci," postěžoval si při odchodu.

  • Přehled vítězů najdete ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy