Led Zeppelin obdrží cenu a do kin vpustí své finále

Kultura Kultura
13. 9. 2012 17:11
Poslední představení kapely - Celebration Day - půjde do kin
Kytarista Led Zeppelin Jimmi Page
Kytarista Led Zeppelin Jimmi Page | Foto: Profimédia

Praha - Přeživší členové britské rockové kapely Led Zeppelin - John Paul Jones, Jimmy Page a Robert Plant - obdrží ceny od Kennedy Center za svůj příspěvek kultuře. Během prosincové oslavy budou v místní operní hale také vyznamenáni také bluesový hudebník Buddy Guy, ruská baletka Natalia Makarova, herec Dustin Hoffman a televizní moderátor David Letterman. Tři muzikanti se pak zúčastní recepce v Bílém domě, kterou pro ně chystá prezident Obama.

„Svým výjimečným talentem, kreativitou a houževnatostí dokázalo sedm oceněných za rok 2012 přispět významně kulturnímu životu našeho národa a celého světa," řekl předseda centra David Rubenstein.

Zeppelíni jsou na oplátku vděční spojeným státům za vřelé přijetí jejich hudby. „Jsme velkými dlužníky vitality a různorodosti hudby amerického lidu," prohlašují.

Zároveň dnes Jones, Page a Plant potvrdili střízlivější spekulace, které vyvolal odpočet na jejich facebookové stránce. Do kin po celém světě se 17. října 2012 dostane Celabration Day - záznam jejich koncertu v londýnské O2 aréně z 10. prosince 2007. Tato událost byla unikátní a napjatě sledovaná, jelikož se jednalo o první znovusetkání členů kapely od smrti jejího bubeníka  Johna Bonhama 25. září 1980. V O2 aréně prázdné místo zaplnil Bonhamův syn Jason.  Představení se tehdy zúčastnilo na 18 tisíc lidí.

Na DVD a Blu-Ray bude film vydán 19. listopadu tohoto roku.

Celebration Day bude třetím filmem po Led Zeppelin DVD (2003) a The Song Remains the Same (2007).

Materiál dlouhý 124 minut bude obsahovat následující písně:

1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody's Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I've Been Loving You
10. Dazed and Confused
11. Stairway to Heaven
12. The Song Remains the Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock and Roll

 

Právě se děje

Další zprávy