Landa: Chystáme film z prostředí rallye

22. 2. 2007 12:02
ON-LINE ROZHOVOR - Do českých kin dnes vstupuje Kvaska. Film režírovala manželka Daniela Landy Mirjam, která přes hodinu odpovídala na otázky čtenářů. Uvnitř: FOTO Z PREMIÉRY
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Režisérka mluvila on-line o svých dalších plánech. "Dan chce napsat scénář pro svůj vlastní film z prostředí rallye," prozradila například.

Jinak se rozhovor točil hlavně kolem novinky, filmu Kvaska.

Do českých kin Kvaska vstupuje ve čtvrtek, zítra si odbude slavnostní premiéru ve Slovanském domě v Praze. Současně vychází i soundtrack a k písni Touha byl natočen i videoklip.

ON-LINE ROZHOVOR NAJDETE NA KONCI ČLÁNKU

"Jako umělci jsme odevzdali to nejlepší," řekl novinářům Landa, který očekává, že na film jen do českých kin přijde 300 tisíc diváků. Pro srovnání: na novinku Jana Hřebejka Kráska v nesnázích za více než čtvrt roku od premiéry přišlo 260 tisíc diváků.

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Hlavní hrdina se ocitne ne svou vinou ve vězení. Při životě ho drží jen jeho velká láska k muzikálové hvězdě Karin.  Aby se s ní mohl seznámit, rozhodne se zúčastnit vypsaného konkurzu na nový muzikál a uteče z vězení. Kuriózním způsobem se mu nakonec povede jak utéct, tak projít celým konkurzem.  Konečně se seznamuje s Karin a na vlastní kůži zažívá muzikálový dril.

Den premiéry se blíží a policie je Mickymu na stopě.  Když se ale dají dohromady ty správné ingredience a nechají se dostatečně uležet, vznikne Kvaska a na tu je i policie krátká.....

Scénář vznikl velice rychle. Byla polovina května loňského roku a režisérka Mirjam Landová chtěla točit ještě v létě. Scénář začala psát s tím, že ve filmu se objeví malý počet herců a natáčet se bude "jen" na DVD.

Vlastně ani nebyla ambice, že film uvidí někdo jiný než rodina. Už během práce na  scénáři bylo ale autorce zřejmé, že film nebude jen letní zábavou. A tak s pár stránkami scénáře v ruce začala verbovat herce. Podařilo se sehnat Martina Tomsu, Lucii Vondráčkovou, Jiřího Korna, jednu z rolí si zahraje i sám Landa.

První klapka padla skutečně v srpnu a natáčelo se během divadelních prázdnin v Divadle Kalich, kde mimo jiné vznikalo i jiné Landovo dílo Tajemství. "Jedna věc mě obrovsky překvapila, a to byla síla a výdrž mojí ženy," říká Daniel Landa na adresu Mirjam, které významně pomáhal coby producent, herec a autor hudby.  Landa měl některé písničky hotové dopředu, ale  pár z nich se museli herci naučit těsně před scénou. 

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Od začátku září  pokračovalo natáčení v exteriérech. Scény z vězení se točily jak v bývalé věznici v Mladé Boleslavi, tak ve vězení  v Ruzyni. Poslední klapka padla 7. září ve tři hodiny ráno na parkovišti před Motolskou nemocnicí.


Odpovězeno: 22. 02. | 10:49Autor: Jiri Penas

Otázka: Dobry den, jaky to je tocit film?

Režisérka Mirjam Landová: Dobrý den všem, promiňte, měli jsme včera slavnostní premiéru, tak možná budu odpovídat pomaleji a stručně :-)

Točit filmy je náročný, ale svým způsobem je to práce jako každá jiná. A máte při tom v těle spoustu adrenalinu.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:50Autor: Jana

Otázka: Jak dlouhou jste delala na scenari? A kde se vzal vubec namet?

Režisérka Mirjam Landová: Scénář jsem napsala asi během tří týdnů. Námět vznikl tak, že jsem režírovala muzikál v divadle a v určitém momentě jsme ho chtěla převést do filmové podoby.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:51Autor: Gabina

Otázka: Chystate na na nejaky dalsi film? Kam chodite pro napady?

Režisérka Mirjam Landová: Už mám v hlavě další film, jedná se o thriller. Nápady se rodí v člověku jako malé děcko.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:52Autor: Filip

Otázka: Jaka byla spoluprace s vasim muzem? Hadali jste se u toho? A kdo mel posledni slovo?

Režisérka Mirjam Landová: Já jsme s Danem spolupracovala na place jenom jako s hercem, takže to bylo naštěstí jen pár dní :-) Neproběhlo to úplně hladce, nicméně poslední slovo jsem měla samozřejmě já, protože film byl mým projektem.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:53Autor: Dan

Otázka: Co je horsi? Muzikal nebo film? A co vas vice bavilo? Diky za odpoved a mejte se

Režisérka Mirjam Landová: úplně stoprocentně byl náročnější film. Dovadlo a film... to se nedá srovnat. Taky mě film mnohem víc baví, protože jsou tam daleko větší možnosti.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:55Autor: Bill

Otázka: Souhlasite Vy a Vas manzel se zakonem o registrovanem partnerstvi?

Režisérka Mirjam Landová: Přiznám se, že jsem se touto otázkou málo zabývala, protože se mě netýká, ale zřejmě má zákon svoje opodstatnění. Nikdy nejsem proti něčemu, pokud v tom nevidím něco špatného.

Odpovězeno: 22. 02. | 10:58Autor: Filip

Otázka: Kdo vsechno byl na vcerejsi premiere? Ctete recenze kritiku, a co si o nich myslite?

Režisérka Mirjam Landová: Nebudete věřit, ale já opravdu vlastně nevím, kdo všechno byl na včerejší premiéře. Pozdravila jsme se se spoustou lidí, ale někdo mi například říkal, že tam byl Petr Vachler, Karel Janák a Tomáš Savka a já jsme je prostě neviděla :-) Kažopádně bylo narváno.
Většinou recenze zběžně přečtu, myslím si, že kvalita kritik, hlavně na internetu je podprůměrná a tím pádem si o nich myslím, že nejsou vůbec podstatné.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:00Autor: sussurat

Otázka: Hezky den,
hezky film, jen mam problem se scenarem - hlavni hrdina utece z vezeni a hned ma na sobe civil.Kde ho sebral - v mrazaku?Nahodou se dostane prave tam kde je konkurs, jak o tom vedel? A takovych veci je tam vic.Delal vam nekdo pripominky ke scenari krome Dana?

Režisérka Mirjam Landová: Co se týče oblečení, tak hlavní hrdina měl věci pod vězeňským oblečením (to pak ve filmu odhodí) a pokud jde o drobnosti, které nejsou podle vás asi dostatečně vysvětleny, tak já jsem se nechtěla zdržovat jejich vysvětlováním. V tom filmu jde opravdu o něco úplně jiného. Připomínky mi nedělal ani Dan.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:01Autor: Jindra

Otázka: O cem bude vas dalsi film? Prozradte....na Kvasku se chystam tak uvidim, co to bude za film....

Režisérka Mirjam Landová: Další film bude částečně o lásce, ale tentokrát v daleko temnějším prostředí.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:02Autor: sarka

Otázka: Co jste v posledni dobe videla za zajimavy film? Hodne uspechu pri dalsi praci

Režisérka Mirjam Landová: Poslední film, ktreý mě hodně zaujal byl Deja vu, ani ne tak příběhem, jako zpracováním. Režisér Tony Scott nastavuje jednu z nejvyšších latěk.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:02Autor: Honza

Otázka: Pozdravujte ode mě p. Landu, sem jeho elký fanda a váš taky, na tento film se určitě půjdu podivat...

Režisérka Mirjam Landová: Moc mě to těší. Děkuji.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:03Autor: david

Otázka: Dobry den, máte nejaky napad na muzikal...Tajemstvi bylo super, videli jsme ho asi sestkrat....fakt dobry

Režisérka Mirjam Landová: Další muzikál se bude jmenovat Zabte sršně a je to Danův námět. Je to z gangsterského prostředí.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:04Autor: Tr

Otázka: Chtel bych pozdravovat vaseho muze, ktery udelal pro skinheadstvi v tomto state vic nez kdo jiny. Pripravuje nejake dalsi skinheadske album?

Režisérka Mirjam Landová: Pochybuju...

Odpovězeno: 22. 02. | 11:04Autor: Marcela

Otázka: Dobrý den,
co pro Vás bylo největší inspirací při tvorbě filmu?

Režisérka Mirjam Landová: Hudba. A nejenom Danova.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:06Autor: dalibor

Otázka: Tezko se vam na ten film shanely penize? Co si myslite o ceske kinematografii. Jaky cesky film mate nejradeji. Diky

Režisérka Mirjam Landová: Peníze se sháněly zázračně jednoduše, sama nechápu, jak to bylo možné. Co se týče české kinematografie, tak si myslím, že je málo tvůrčí, uvolněné, veselé, chybí tomu náboj, tvůrci se pořád drží v mantinelech. Naposledy, když jsem viděla český flm, tak se mi hodně líbila Pravidla lži. Myslím že tím ten člověk chtěl něco říct a podat pocit, který jsem chytla.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:07Autor: adolf

Otázka: dobry den, nechcete psat texty k pisnim vaseho muze? ty jeho jsou hrozne naivni ;)

Režisérka Mirjam Landová: Chcete na to opravdu odpověď?

Odpovězeno: 22. 02. | 11:07Autor: Majka

Otázka: Dobrý den, slyšela jsem, že ve filmu hrají i vaše dcery. jak je natáčení bavilo?

Režisérka Mirjam Landová: Moc je to bavilo, protože je pořád někdo obskakoval a už se hlásí do dalšího filmu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:09Autor: filip

Otázka: Vas muz se velmi vybiva rozhovoru...viz rozhovor v sobotni MF DNES. Jaky mate nazor na media?

Režisérka Mirjam Landová: Myslím si, že média mají obrovskou moc a bohužel tam pracují často velice nekompetentní lidi, ktreří jsou často na úrovni základní školy, nikoliv v oblasti vědomostí, ale v oblasti duševní vyspělosti.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:10Autor: Honza

Otázka: Co si myslite o nasi hudbní scéně a jakou hudbu posloucháte?

Režisérka Mirjam Landová: Myslím si, že česká hudební scéna je na tom dost dobře, je na tom přesně tak, co se ve filmu neděje. Muzikanti tvoří uvolněně. Moje oblíbená česká kapela je Divokej Bill.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:11Autor: Londo

Otázka: Dobrý den, rád bych se zeptal na věc, která mě trápila při čtení recenze Vašeho filmu: myslíte si, že rozum a chtíč mohou být v opozici natrvalo?

Režisérka Mirjam Landová: Prosím, zkuste vaši otázku vyjádřit jinak.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:12Autor: Radka

Otázka: Dobrý den, máte v hlavě otázku zda-li Váš film uspěje? Co když film propadne (což neznamená, že si to myslím - právě naopak), jste na něco takového připravena? Nevzalo by Vám to chuť do dalších filmových projektů?

Režisérka Mirjam Landová: Já jsem se obrnila už dávno před premiérou Kvasky rozhodnutím, že bych se pustila do dalšího filmu - abych nepropadla žádným depresím z úspěchu i neúspěchu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:13Autor: Sylva

Otázka: Co si myslite o filmovych cenach? Preji hodne uspechu

Režisérka Mirjam Landová: A´t klidně jsou ceny, ale vadí mi, že cena je často vnímána jako boží zákon. Jsou určité skupiny, které dávají ceny zase do svojí skupiny. Ale obecně: já po cenách v Čechách netoužím a tím pádem se tím vůbec nezabývám.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:14Autor: white power

Otázka: Jaké očekáváte recenze od té niovinářské chamradě? Jen mirka spáčilová to zatím viděla správně...

Režisérka Mirjam Landová: Už jsem hodně kriitk četla a překvapily mě tím, že jsou ještě o chlup nenávistnější než jsme čekala.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:16Autor: Libb

Otázka: Necítíte se ve stínu Vašeho manžela? Často se setkávám s tím, že Kvaska je brán jako "Landův film"... Jinak vám oběma moc fandím a doufám, že bude Dan pokračovat v hudební produkci! Nechystáte třeba nějaký duet? ;-)

Režisérka Mirjam Landová: :-) Samozřemě je velký problém pracovat vedle člověka, který je tak slavný a samozřejmě mi to i hodně často vadí. Práce, kterou jsem dělala já, je často připisována Danovi. Nadruhou stranu:
a) Jsem na to zvyklá.
b) V zahraničí to okamžitě skončí.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:17Autor: Aneta

Otázka: Jak se vam tocilo se stabem? A budete chtit obsadit zase ty stejne herce znovu? Treba Lucku Vondrackovou?

Režisérka Mirjam Landová: Se štábem se pracovalo dobře, byli profesionální a jestli někdy budu natáčet s Luckou Vondráčkovou se uvidí podle námětu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:19Autor: Ivik

Otázka: Dobry den,
Vas manzel rano hovoril o tom, ze film byl takovou bleskovkou s ohledem na financovani. Prozradite za kolik je mozne v nasi zemi dnes natocit film ? A jak tezke je sehntat sponzory? Dekuji za uprimnou odpoved.

Režisérka Mirjam Landová: Nechci mluvit o našem rozpočtu, řeknu jen to, co jsem říkal i do médií: jedná se o osmimístné číslo. Myslím si ale, že by se dal film natočit i za levněji. My jsme měli hodně herců, to pak jde do peněz. Sponzory je těžké sehnat, ale když jste přesvědčeni o svém projektu, tak se dají sehnat.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:20Autor: Amor

Otázka: Váš muž je velmi nábožensky založen (viz Ordo Lumen Templi)...přikláníte se spíše k Huntingtonově nebo Fukuyamově vidění světa a případného "střetu civilizací"?

Režisérka Mirjam Landová: Neumím na tuto otázku odpovědět.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:20Autor: janek

Otázka: zdravim od 12 let poslouchám vašeho manžela a strašně vám oboum fandím.Držim palce ať film dopadne dobře na 100% na něj vyrazim Sice nemam otázku přímo na vás,ale třeba mi odpovíte:nevíte jestli Dan bude vydávat nějaké hudební CD.
Děkuji a ať se daří

Režisérka Mirjam Landová: Rozhodně bude vydávat CD, ale spíše až na jaře příštího roku.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:21Autor: gabina

Otázka: Uvazujete o tom, ze kvasku prevedete na divadlo a udelat muzikal o muzikalu? Tajemstvi bylo skvely....

Režisérka Mirjam Landová: Neuvažujeme o tom. Myslím, že to kouzlo je v tom, že je to film.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:22Autor: jindra

Otázka: Videla jsem Obsluhoval jsem anglickeho krale? Cetla jste neco od pana Hrabala? a libi se vam filmy Jiriho Menzela....jsem zvedava na kvasku, urcite na to pujdu

Režisérka Mirjam Landová: Obsluhoval jsem anglického krále jsem neviděla. Menzelovy filmy jsme viděla, když jsëm studovala na FAMU, kde byl on šéfem katedry a myslím si, že nemáme úplně stejný pohled na svět.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:23Autor: Rom

Otázka: Jak se díváte na globální oteplování. Souhlasíte s prezidentem Klausem, že je to levičácký blábol nebo si můžeme za ničení naši planety?

Režisérka Mirjam Landová: Mylsím si, že si můžeme za ničení naší planety. Přála bych si větší osobnost v čele státu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:24Autor: adolf

Otázka: jasne ze xci odpoved. neni nic divneho kdyz partnerky pisou texty svym partnerum. nezpochybnuji ani na minutu dana jako hudebnika, ale ty rymovacky co zpiva me prijdou fakt detinske...

Režisérka Mirjam Landová: Já pochybuji o tom, že bych napsala lepší, takže se budeme muset spokojit s tím, že si je Dan píše sám :-) Koneckonců má na to svaté právo.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:25Autor: Ola

Otázka: Nepovazujete ty kyce co delate za vlastni degradaci?

Režisérka Mirjam Landová: Zkuste si na to odpovědět sama.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:26Autor: Martin Kleinedler

Otázka: Sice to není o filmu,ale jste přeci jen manželka D.Landi mužeme se těšit na nové album a snad i koncert? Dále se chci zeptat vy točíte všechny Danovi klipi??

Režisérka Mirjam Landová: Určitě bude nové CD a jestli bde koncert, se rozhodne podle stavu Danovách hlasivek. Klipy točím já.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:27Autor: Tereza

Otázka: Dobrý den! Psala jste, že jste se nechala inspirovat hudbou, jakou máte nejraději? A se kterým hercem/herečkou byste nejraději natáčela? Díky a hezký den

Režisérka Mirjam Landová: Mám ráda Divokýho Billa a poslouchám hodně filmové a muzikálové písničky. Není herece nebo herečka, se kterými bych hrozně ráda natáčela. Když cchi vyjádřit nějaký pocit, tak teprve podle toho budu hledat správnou herečku nebo herce pro roli.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:28Autor: milan

Otázka: Dobrý den, jak se Vám žije s udajne bývalým skinheadem? Děkuji.

Režisérka Mirjam Landová: Proč údajně?

Odpovězeno: 22. 02. | 11:30Autor: Patrik

Otázka: S kym byste jednou chtela spolupracovat at uz ve filmu nebo v divadle? Jake filmy mate nejradeji? Diky za odpoved.

Režisérka Mirjam Landová: Na vaši první otázku jsem již odpovídala. Mám ráda všechny možné filmy, ale k mým oblíbeným filmům patří např. Černý jestřáb sestřelen, A.I., Pomáda.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:31Autor: Terezka

Otázka: Podle ceho jste vybirali herce do obsazeni hlavnich roli?

Režisérka Mirjam Landová: Přišli mi nejvhodnější - jako že dokážou ztvárnit postavu ve filmu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:31Autor: anton

Otázka: ve vasem filmu mel hrat jeden z vyvolenych proc tam nehraje.....

Režisérka Mirjam Landová: Je tam Emil Zajac a má tam němou roli zvukaře.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:32Autor: Martina

Otázka: Na Kvasku se moc těším, ale teď bych se chtěla zeptat na něco jiného.Kdy vyjde na DVD muzikál Krysař? Přeji hezký den!

Režisérka Mirjam Landová: Muzikál Krysař není ještě natočen, ale muzikál Tajemství vyjde na podzim.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:32Autor: Jita

Otázka: jak dlouho jste film točili? Byl úplně super (byla sem na předpremiéře..)a moc fandíme Vám i Danovi. S chutí půjdu na další Vaše filmy i muzikály. A chtěla bych se zeptat, jestli muzikál, o kterém film byl,je skutečný a bude se někdy hrát, nebo to bylo jen pro film?

Režisérka Mirjam Landová: Muzikál byl jen pro film, jinak moc děkuji za chválu, to potěší. Film se natáčel dvacet dní.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:33Autor: koplkop

Otázka: Hezký den, Mirijam. Jak se vlastně prosím Vás jmenujete? V názvu článku Mirjam Landa v odpovědích Mirjam Landová, u mě jste Mirijam a na té fotce Vám to sluší :-)

Režisérka Mirjam Landová: Děkuji a jmenuji se Mirjam Landa.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:34Autor: Martin

Otázka: Jinak p.Landová jste hezká holka nepřemyšlíte o modelingu :0)

Režisérka Mirjam Landová: Martine, jste hodný, děkuju :-)

Odpovězeno: 22. 02. | 11:36Autor: Béra

Otázka: Ještě před uvedením jsem četla nepříliš dobrou kritiku Kvasky. Je pro Vás takováto odborná kritika určující a nebo spíše dáte na vyjádření diváků. Napadlo Vás během příprav a zkoušek, že jste se raději neměla do toho projektu pouštět, resp. byly nějaké překážky, problémy?
Díky.

Režisérka Mirjam Landová: Kritika v žádném případě nidky není určující, protože i jakákoli kritika je názor jednotlivce. Jediné, co platí, jsou diváci a doufám, že tolik ty kritiky před filmem nečtou. Potom klidně. Jinak žádný zvláštní problémy během příprav a natáčení filmu nebyly a nešla jsem do boje, abych v polovině odešla.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:37Autor: Eva

Otázka: Dobry den,ja nevim,co je to KVASKA :-))
Muzete mi priblizit alespon ingredience tohoto "napoje"?
Diky Evka

Režisérka Mirjam Landová: Voda, droždí, chleba, cukr. Nechte vykvasit pár dnů na sluníčku. Já to zkoušela, bylo to hrozný.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:38Autor: Kingstone

Otázka: Proc vubec takoveto trapne filmy vznikaji, Daniel Landa a jeho hudba/tvorba jsou jak z roku 1990, dnesnimu publiku nic nereknou - to melo neco deo sebe v dobe po prevratu, dnes je to jen slboduchy kyc s prihlouplymi texty.

Režisérka Mirjam Landová: Dík za názor.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:38Autor: milan

Otázka: Údajně, protože mu nevěřím. Váš muž vydal CD s písničkami Karla Kryla a ani nevěděl, kde je pohřben, to mi prijde jako vrchol pokrytectví. Ale to jsme odobočili.

Režisérka Mirjam Landová: To jsme skutečně odbočili.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:39Autor: daniel

Otázka: Jste kocka, jak na sobe pracujete?

Režisérka Mirjam Landová: Snažím se chodit denně cvičit a hodně plavu.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:40Autor: vlk

Otázka: napadlo někdy Vás nebo Dana, společně zkusit odjet nějaký rally závod? nenatočíte něco z tohoto prostředí? pěkný den

Režisérka Mirjam Landová: Trefil jste se, Dan chce napsat scénář pro svůj vlastní film z prostředí rallye. Jinak já se s Danem bojím i v normálním autě, takže v životě bych si nesedla do závodního.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:41Autor: Hanka

Otázka: Zadnou otazku nemam, jen chci rict, ze vam fandim.....:-)

Režisérka Mirjam Landová: Hanko, moc děkuju!

Odpovězeno: 22. 02. | 11:43Autor: Martin Kleinedler

Otázka: p.Landová nemohl sem si nevšimout, že se neustále omívá Danova mynulost. Myslíte si, že je to tím, že Dan landa je uspěšný, že i přes ty klacky co mu neustále někdo hazí pod nohy? Npř. JX Doležal pokud mě pamět neklame v mynulosti bily kamarádi?

Režisérka Mirjam Landová: Myslím, že kamarádi nebyli, ale znali se a byli spolu v pohodě. Myslím, že veškeré agresivní výpady, předsudky vůči Danovi a částečně i mně jsou dány tím, že provokujeme lidi už jen tím, že si dovolujeme dělat, co chceme. Je tot totiž přesně to, co by každý rád, ale málokdo to dělá. Samozřejmě kdybychom nebyli úspěšní, tak automaticky nebudeme terčem.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:47Autor: Tereza

Otázka: díky za odpověď. Můžu se ještě zeptat, jestli už při nějakém psaní, myšlence nebo pocitu, jestli už v tom okamžiku jste věděla, kdo ho nejlépe stvární? Díky

Režisérka Mirjam Landová: V roli Mickyho jsem od začátku viděla Filipa Tomsu. Co se týče ostatních postav, tak jsme měla spíše mlhavé představy, které odpovídají zhruba tomu: já si představuji, že by např. postava měla vypadat jako Dan, mít úsměv Jirky Korna a měla by uměta tancovat jako Richard Gere. A pak jdu a takového herce hledám. Prostě si vypůjčuji podobu konkrétních lidí.

Odpovězeno: 22. 02. | 11:49Autor: Martina

Otázka: Tohle už není otázka. Chci jen využít příležitosti a popřát Vám štěstí a radost. Působíte na mne jako zajímavá osobnost s ujasněnými názory a současně jako milá žena. Z více rozhovorů mi připadá, že máte v sobě klid a takovou tu lidskou slušnost či důstojnost, nevím, jak to říct. Vážím si toho.

Režisérka Mirjam Landová: To je krásná pochvala na konci tohoto chatu. Vlastně přesně pro takové lidi, kteří se chovají s respektem, s Danem tvoříme. Takže moc děkuji.

 

Právě se děje

Další zprávy