Karel Gott si udělá "zářež na pažbě" na Rock for People

Kultura Kultura
30. 5. 2013 12:40
Zlatý i Český slavík vystoupí poprvé na rockovém festivalu
Český slavík 2012 - Karel Gott
Český slavík 2012 - Karel Gott | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Praha - Karel Gott vystoupí na Rock For People. Zpráva, která nepotřebuje další komentář. Zlatý i Český slavík poprvé zazpívá na rockovém festivalu 4. července. A možná také naposledy.

„Možná trochu přitvrdím, nemůžu asi zpívat jen milostné balady...," řekl Gott v rozhovoru pro MF DNES. Mistra doprovodí Boom Band. „Vždycky koncert upravujeme podle momentálního rozpoložení. Až když se naladíme na frekvenci publika, rozhodneme, co zazní," dodal Karel Gott.

Karel Gott v klipu Michala Davida
Karel Gott v klipu Michala Davida | Foto: youtube

Získat Gotta na Rock for People se pořadatelé snažili pět let. "Už před několika lety jsme si řekli, že by bylo fajn zařazovat do programu interprety, kteří jsou generačně starší, ale žánrově i kvalitativně přijatelní pro návštěvníky festivalu. Jinými slovy ty, kteří nás po několik generací hudebně i lidsky vychovávají. Bylo nám velkou ctí přivítat Hanu Hegerovou, Pavla Bobka, Marii Rottrovou a další významné hudební osobnosti. A Karel Gott je bezesporu jednou z nich, ne-li tou největší," řekl zakladatel a dramaturg festivalu Petr Fořt.

O tom, že se Gott na Rock For People těší, svědčí i jeho vtipný komentář o tom, že si rád udělá tenhle "zářez na pažbě".

"Předpokládám, že zazní skladby, které všichni dobře znají. Skutečný rokenrol. Pevně věříme, že vystoupení bude mít nenapodobitelné kouzlo pro všechny zúčastněné už proto, že se v této podobě zřejmě nemusí nikdy opakovat," dodal Fořt.

Rock for People se uskuteční od 2. do 5. července. Už nyní má v line upu hvězdné kapely současné rockové scény - Thirty Seconds To Mars, Queens of the Stone Age, Foals, Klaxons, Bloc Party, Gaslight Anthem, A Day To Remember či Papa Roach, punkera Billyho Talenta, nenapodobitelnou Amandu Palmer i elektroswingery Parov Stelar Band.

Z tuzemských hvězd kromě Gotta vystoupí Kryštof a Kabát s big bandem. A samozřejmě hodně dalších.

Aktuálně jsou v prodeji vstupenky za 1550 korun. Vstupenky na čtvrtek 4. července, kdy Karel Gott vystoupí, stojí 850 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy