Amanda Palmer vydala singl Killing Type. Míří do Prahy

Kultura Kultura
13. 8. 2012 17:39
Americká hudebnice láká na nové album a míří do Prahy
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Killing Type je druhá ochutnávka z připravovaného alba Theatre Is Evil. To nahrála americká kabaret-punk-rocková zpěvačka a skladatelka Amanda Palmerová s projektem Amanda Palmer and The Grand Theft Orchestra.

„Její vznik je zvláštní. Nesložila jsem ji u klavíru, ale během procházky. Byla jsem se sestrou na večeři v Amsterodamu, nesehnala taxík, a tak jsem šla asi patnáct bloků pěšky. Měla jsem vybitý telefon, jinak bych vyřizovala hovory. Píseň jsem při cestě složila za dvacet minut. Doma jsem pak s ukulele dokončila poslední sloku," řekla o písni Killing Type Palmerová.

Také album Theatre Is Evil vzniklo za nezvyklých okolností. Prostřednictvím serveru Kickstarter, na něj totiž Amandini fanoušci přispěli neuvěřitelných milion sto tisíc dolarů. „Toto je budoucnost hudby," prohlásila pak potěšená Palmerová, která si velmi cení své umělecké nezávislosti.

Amanda Palmerová se proslavila jako členka kultovního dua Dresden Dolls. V roce 2008 však začala svou sólovou kariéru, když debutovala albem Who Killed Amanda Palmer. S americkým folkařem a experimentátorem Jasonem Weblym spolupracovala v rámci hudebního projektu Evelyn Evelyn, v roce 2011 pak vyšlo album Amanda Palmer Goes Down Under. Palmerová se rozhodně nebojí být kontroverzní - například s písní Oasis pojednávající o potratu vzbudila pobouření ve Velké Británii. Zpěvačka je vdaná za spisovatele Neila Gaimana, seznámili se při práci na jejím debutovém albu.

29. října představí Amanda Palmer and The Grand Theft Orchestra své nové album v Paláci Akropolis v Praze. V Čechách naposledy koncertovala předloni.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zkuste radio online.

 

Právě se děje

Další zprávy