Hitem veletrhu komiksu a her v Hongkongu je aplikace, která učí teenagery, jak se chovat na rande

Kultura Kultura
29. 7. 2017 23:48
Jeden z největších asijských veletrhů komiksu a počítačových her pro děti i dospělé Ani-Com, který probíhá v Hongkongu, má svůj hit. Je jím virtuální aplikace, jež pomáhá teenagerům seznámit se a učí je, jak strávit s dívkou schůzku či dovolenou.
Dění na festivalu Ani-Com, největší asijské akci, která se každoročně věnuje komiksu a počítačovým hrám.
Dění na festivalu Ani-Com, největší asijské akci, která se každoročně věnuje komiksu a počítačovým hrám. | Foto: Ani-Com

Stačí mít chytrý telefon, v něm staženou speciální aplikaci, k tomu sluchátka s mikrofonem a randění může začít. Hitem hongkongského festivalu Ani-Com, který každoročně představuje horké novinky ze světa komiksu a počítačových her, je aplikace pojmenovaná VR travel friend.

Ta skrz virtuální přítelkyně (na výběr je ze čtyř dívek), různé druhy virtuálního rande včetně karaoke a virtuální dovolenou v Japonsku či v Thajsku pomáhá teenagerům simulovat vztah a situace, které v něm mohou nastat. Aplikace je zdarma, umělohmotná sada sluchátek a mikrofonu stojí v přepočtu asi tisíc korun.

"Chtěli jsem, aby si mladí vyzkoušeli, jaké to je, když pozvou na schůzku dívku," řekla mluvčí výrobce aplikace Margaret Mingová. "Víme, že je spousta těch, kteří to neumí nebo se stydí."

Například v Japonsku či v Koreji je pro teenagery seznamování kvůli celodenní školní docházce a poté kvůli časově náročné práci daleko těžší než v Evropě,

Festival je však velkou událostí i pro ty, které zajímají hlavně komiksy a jejich filmová ztvárnění. Fanoušci se kvůli akci převlékají do kostýmů oblíbených hrdinů japonských komiksů či do dokonalých převleků inspirovaných světově známými postavami Wonder Woman, Thorem nebo Hulkem a po dobu Ani-Comu pořádají nejrůznější tematická setkání.

 

Právě se děje

Další zprávy