Foto: Věděli, co chtějí slyšet mladé holky. Tragická smrt ukončila éru One Direction

One Direction byli jednou z prvních kapel, která naplno využila sílu sociálních sítí.
Člen popové pětice Liam Payne (na snímku) byl tuto středu nalezen mrtvý u hotelu v argentinské metropoli Buenos Aires. Bylo mu 31 let. Zemřel po pádu z balkonu ve třetím podlaží. Zda skočil, nebo nešťastně vypadl, zatím policie nedokáže říct.
Světová média v této souvislosti připomínají osud One Direction, jejichž pět členů v letech 2010 až 2016 vyrůstalo takřka v přímém přenosu za nepřetržitého zájmu zejména fanynek z celého světa. Na fotografii pózují na přechodu přes ulici Abbey Road, kde se v roce 1969 slavně vyfotili členové jiného boybandu: The Beatles.
Liama Paynea, Harryho Stylese, Nialla Horana, Louise Tomlinsona a Zayna Malika (na fotografii chybí) dohromady svedla účast v britské televizní pěvecké soutěži X Factor, kam se přihlásili každý samostatně. Ani jeden neuspěl. Producent Simon Cowell v nich nicméně spatřil potenciál, a tak je dal dohromady.
Skupina zaujala už v X Factoru, kde roku 2010 zpívala coververze skladeb Something About the Way You Look Tonight od Eltona Johna nebo Total Eclipse of the Heart od zpěvačky Bonnie Tyler. Přestože účast završila vystoupením před kamerami s Robbiem Williamsem, skončila až třetí. Zobrazit 25 fotografií
Foto: John Wright
Kultura Kultura
před 2 hodinami
Před několika lety deník Financial Times předvídal, že nejpozději v roce 2030 se na pódia vrátí chlapecká skupina One Direction, aby zužitkovala nostalgii svých tou dobou už stárnoucích posluchačů. Pokud se to stane, nesejdou se v plném složení. Člen popové pětice Liam Payne byl tuto středu nalezen mrtvý v Buenos Aires po pádu ze třetího patra hotelu. Dožil se 31 let. Připomínáme historii skupiny.
 

Právě se děje

Další zprávy