Železná lady druhý týden vévodí kinům

MD
13. 3. 2012 4:01
Železná lady opět vede tuzemský žebříček návštěvnosti kin
Železná lady
Železná lady | Foto: Bioscop

Drama Železná lady o Margaret Thatcherové je opět na prvním místě žebříčku návštěvnosti tuzemský kin. Film, v němž hlavní roli ztvárnila čerstvá držitelka Oscara Meryl Streepová, o víkendu zhlédlo 15 640 diváků, což je však ve srovnání s minulým týdnem pokles o polovinu.

Druhé místo obsadil premiérově nasazený sci-fi film John Carter: Mezi dvěma světy. Snímek přes víkend vidělo 13 515 diváků, kteří v pokladnách kin nechali dva miliony 280 tisíc korun.

Top tři uzavírá drama Bohdana Slámy Čtyři slunce, které o víkendu zhlédlo přes 16 tisíc diváků, za něž film utržil dva miliony 171 tisíc korun.

Z druhého na páté místo klesla komedie Signál s Vojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem. O víkendu snímek vidělo 7377 diváků.
Do top desítky se dostala premiérové akční drama s Liamem Neesonem Mezi vlky. Film o víkendu přilákal 3264, což mu zajistilo desáté místo.

Propad o necelých padesát procent zaznamenal oscarový Umělec s 1920 diváky za víkend, který klesl z desátého místa na šestnácté.

Hugo a jeho velký objev režiséra Martina Scorseseho spadnul z třináctého na devatenácté místo. O víkendu film zhlédlo 865 diváků.

Poslední dvacáté místo obsadily Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba 3D s 822 diváky za víkend.

 

Právě se děje

Další zprávy