V USA zbankrotoval řetězec kin a restaurací, měl 41 poboček

AP
4. 3. 2021 18:03
V USA zbankrotoval řetězec kin a restaurací, měl 41 poboček

Kvůli pandemii koronaviru zbankrotoval americký řetězec kin spojených s restauracemi Alamo Drafthouse Cinema. Vznikl roku 1997 v Texasu, kde měl nejvíc ze svých 41 poboček. Další se nacházely v New Yorku, Los Angeles, San Franciscu nebo Kansas City.

Podle agentury AP se teď firma pokusí využít 11. kapitoly bankrotového zákona, která je v USA častým nástrojem restrukturalizace. Společnostem umožňuje odprodat část byznysu, obměnit vedení, dohodnout se s věřiteli na dalším postupu a po čase se případně vrátit k běžnému fungování.

"Tento proces firmě zajistí tolik potřebné financování na stabilizaci situace v době pandemie, která měla bezprecedentní a nezměrný dopad na zábavní průmysl i gastronomii," uvedl řetězec, který byl podle AP známý špičkovou kvalitou obrazu a zvuku v kinech i kvalitním jídlem a občerstvením v restauracích. Pobočky musely stejně jako většina světových kin zavřít vloni v březnu kvůli první vlně pandemie koronaviru, nyní v omezeném režimu fungují jen v několika amerických státech.

 

Právě se děje

Další zprávy