V KINĚ Třetí Hobit, biblický Exodus nebo Magnuskovy blondýny

V KINĚ Třetí Hobit, biblický Exodus nebo Magnuskovy blondýny
DVA DNY, JEDNA NOC. Belgičtí bratři Jean-Pierre a Luc Derdenneovi patří k nejváženějším režisérův evropské kinematografie. Šampiony se stali zejména na festivalu v Cannes, odkud si za posledních patnáct let odnesli dvě Zlaté palmy, Velkou cenu a další ocenění. Jejich nejnovější film Dva dny, jedna noc byl ověnčen prestižní Zvláštní cenou ekumenické poroty a dle recenzí se jedná o další úchvatné sociální drama. Hlavní role připadla hvězdě francouzského filmu Marion Cotillard. Jako depresemi stíhané pracovnici ze solární elektrárny jí hrozí vyhazov. Protože je na penězích existenčně závislá, bude dobu dvou dní a jedné noci své sobecké kolegy přesvědčovat, aby se vzdali svých bonusů a jí tak zůstalo pracovní místo. V českých kinech od 4. prosince.
Dva dny, jedna noc – podívejte se na ukázku z filmu.
JAK JSME HRÁLI ČÁRU. Nálepka další české normalizační komedie dostává s nejnovějším režijním počinem Juraje Nvoty překvapivě zabrat. Ač se to z propagace nemusí zdát, Jak jsme hráli čáru je situováno do doby před Pražským jarem a doba bude k filmovým hrdinům patřičně nemilosrdná. Stejné je to i s malým Petrem. Jeho rodiče emigrovali a nešťastně ho zanechali v Československu v péči babičky a dědy. Nevinný dětský pohled ale nerozlišuje dobré a zlé časy, a tak jsou pro Petra 60. léta hlavně dobou první lásky k jedné ze spolužaček. Bude mít Česko po dlouhé době povedený dětský film? V českých kinech od 4. prosince.
Jak jsme hráli čáru – podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Aktuálně.cz
mds
1. 12. 2014 11:00
Vybrali jsme deset filmů, které mají premiéru v prosinci v českých kinech. Podívejte se na ukázky.

Video – V prosinci vstupuje do kin očekávané završení trilogie Hobit s podtitulem Bitva pěti armád.

Výpravný bude i biblický epos Exodus: Bohové a králové režiséra Ridleyho Scotta.

Příznivci komedií mohou vyrazit na Noc v muzeu: Tajemství hrobky s Benem Stillerem v hlavní roli.

Českou tvorbu v prosinci zastupuje komedie Modelky s.r.o. Tomáše Magnuska nebo drama z 60. let minulého století Jak jsme hráli čáru režiséra Juraje Nvoty.

Komorním dramatem pro náročnější je francouzský Příběh Marie o hluchoslepé dívce.

Podívejte se na trailery, které napoví, na co vyrazit v prosinci do kina!

 

Právě se děje

Další zprávy