Turista Woody Allen natáčí s Penelope Cruzovou

Irena Hejdová Irena Hejdová
17. 7. 2007 11:15
Režisér se zabydlel v Evropě. Teď natáčí ve Španělsku
Foto: Reuters

Barcelona - Američtí režiséři si zřejmě oblíbili postavy amerických turistek na evropské půdě. V kinech jsou tři z nich právě brutálně mučeny v krvavém pokračování Rothova hororu Hostel, jiné dvě si aspoň prožijí milostné peripetie v novém filmu Woodyho Allena.

Dřív nedal Allen dopustit na svůj oblíbený Manhattan, na stará kolena se ale stal filmovým turistou. V Evropě už vznikly jeho tři předchozí filmy. Matchpoint a Solokapra natočil ve staré dobré Anglii, stejně jako Cassandra dream, který si už odbyl předpremiéru, ta slavnostní ho čeká na festivalu v Benátkách.

ČTĚTE VÍCE: O filmu Cassandra Dream Woodyho Allena

ČTĚTE VÍCE: Woody Allen teď točí filmy v Evropě

Z Anglie se teď Woody Allen přesunul do žhavého Španělska, kde natáčí film s pracovním názvem Wasp 2007 - který neznamená nic jiného než zkratku sousloví Woody Allen Spanish Project 2007. Režisér už dřív odmítl, že se film bude jmenovat Midnight in Barcelona.

Cassandra Dream
Cassandra Dream | Foto: Aktuálně.cz

Jeho zápletka bude milostná, jejími aktéry se stanou malíř, jeho bývalá přítelkyně a ony dvě americké turistky, alespoň podle katalánského deníku El Periodico.

V romantické komedii se setkají dvě Američanky, které přijely do Barcelony, aby se učily vařit, a záletný malíř, jehož pronásleduje žárlivá bývalá přítelkyně. Tu hraje Španělka Penelope Cruzová.

Malíře ztělesňuje španělský herec Javier Bardem, turistky americká herečka Scarlett Johanssonová, Allenova nová múza,  a její britská kolegyně Rebecca Hallová.

Scénář byl značně upraven podle návrhů Allenových spolupracovníků, aby se prý více blížil současné realitě v Katalánsku. Bardem, který měl původně hrát toreadora, proto bude malířem. Film se začal natáčet 9. července a má se točit až do srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy