Woody Allen teď dělá filmy v Evropě

Irena Hejdová Irena Hejdová
10. 3. 2006 11:00
New York - Woody Allen točí jeden film za druhým - a všechny mimo New York.

Snímek Hra osudu (Match Point), který se v českých kinech objeví letos v dubnu, je prvním filmem, který Woody Allen natočil zcela mimo svůj rodný New York. Vznikl v Londýně a je zasazen do prostředí britské vyšší společnosti.

Vypráví o americké dívce, která vstoupí do vztahu jednoho britského manželského páru. Hlavní roli si tu zahrála Scarlett Johanssonová (Ztraceno v překladu, Ostrov), sám Allen tentokrát zůstal jen za kamerou.

Hra osudu (Match Point)
Hra osudu (Match Point) | Foto: SPI

A zdá se, že v Londýně se Woodymu Allenovi očividně zalíbilo. Právě tu natáčí - a opět se Scarlett Johanssonovou - další film, který bude mít premiéru už v létě. Jmenuje se Scoop a jde o romantickou komedii, v níž se Woody Allen opět objeví i před kamerou. Johanssonová tu představuje americkou studentku žurnalistiky, která se vydává po stopách série vražd.

Plakát k filmu Scoop Woodyho Allena
Plakát k filmu Scoop Woodyho Allena | Foto: Aktuálně.cz

Allen poté plánuje v Evropě ještě dva filmy; mluví se o možném natáčení v Paříži a Barceloně. Allenovy filmy byly ostatně vždy vřeleji přijímány v Evropě než v USA a série možných minimálně tří filmů natočených mimo New York je třeba počátkem nového trendu v jeho filmové tvorbě.

Také se svým New Orleans Jazz Bandem hraje Woody Allen jen zřídka mimo New York, ale letos udělá výjimku. V červnu zahájí New Orleans Jazz Band jazzový festival v Rochestru. Výtěžek této benefiční akce bude věnován muzikantům, kteří následkem hurikánu Katrina přišli o práci v New Orleansu.

 

Právě se děje

Další zprávy